Hjem Nyheter Anbefalinger til sportsfiskere under COVID-19-epidimien

Anbefalinger til sportsfiskere under COVID-19-epidimien

Av Redaksjonen

Mange sportsfiskere tilbringer denne tiden ved vann eller sjø, og det er selvfølgelig positivt at vi kan fortsette å dyrke hobbyen vår i en vanskelig periode. Imidlertid er det avgjørende at alle sportsfiskere følger myndighetens retningslinjer, slik at vi sammen kan bryte smittekjeden og stoppe COVID-19-epidemien.

Hvis du er usikker på hvordan du kan fiske, har vi samlet 7 anbefalinger her:

  • Hold avstand.  Hold minst 2 meter unna andre – selv når du er utendørs.
  • Ha god håndhygiene. Vask hender med såpe eller Anitbac. Ta gjerne med Antibac i bilen og i jakkelommen.
  • Fisk lokalt. Unngå så godt det er mulig å reise langt på fisketur. Hvis du trenger å reise, kan du prøve å pakke mat, utstyr osv. Hjemmefra, slik at du ikke trenger å kjøpe på destinasjonen. På den måten unngår du å spre smitte over hele landet. Husk at helsemyndighetene anbefaler å være i egen kommune. Det kan være en fin tid å utforske nærområdet.
  • Fisk alene om det er mulig, eller sammen med andre fra husstanden din.
  • Når det er mulig, kjør alene. Hvis du fisker med andre mennesker enn de fra husstanden din, kan dere reise individuelt.
  • Ikke fisk med personer i risikosonen. Ikke fisk med eldre eller personer med svekket helse, da denne gruppen er spesielt utsatt for å bli alvorlig syke hvis de smittes med Coronavirus / COVID-19.
  • Ta med telt. Det er også fint mulig å ta med teltet, og ta en lengre fisketur i nydelig natur. Dette vil kanskje gi deg et fint avbrekk.

Hvis du planlegger en fisketur, må du huske å sjekke lokale jakt og fiskeforeninger sine anbefalinger og om hva myndighetenes siste kunngjøringer er. Informasjonen finner du ofte på sosiale medier og nettsiden til de ulike lokaleforeningene. Eller du kan se siste anbefalingene fra myndighetene her: https://www.fhi.no

Skulle du velge å bli hjemme, så har vi laget en en underholdningsguide for deg her: https://www.fiskeavisen.no/tid-til-overs/

Ellers skitt fiske og god tur.
Ikke glem å tips oss om fangsten din via sosiale medier eller på mail: post@fiskeavisen.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy