Hjem Fiske Kompisene dro “Besteforeldrene” opp fra havdypet

Kompisene dro “Besteforeldrene” opp fra havdypet

Av Redaksjonen

Kompisene Tony Pettersen og Stefan A. Martinsen fikk begge hver sin Steinbit onsdag. Og det var ikke småfisk som ble dratt opp fra havdypet. 

Det var bare å droppe middag, tine sild, kle seg og pakke bil, skriver Pettersen til Fiskeavisen. Han er på vei til Fauske. Fiskekamerat Stefan har ankommet først, og har tjuvstart med en god halvtime, selv om det ikke resulterte i mye fangst. Men med alle mann på plass begynner det endelig å skje noe. 

– Mens jeg rigger sild på sirkelkrok, tar noe tungt ei reke fra paternosterrigen til Stefan. Det er unektelig spennende, så jeg finner fram kepp og følger spent med. Vi har bare en halv meter sikt etter mye regn, så med jubel innser jeg at det er en stor steinbit, forteller Pettersen. 

Les også; Sjelden fangst ga nesten Norgesrekord

Han haler den i land og slipper Kleppen. Stefan veier den til solide 8.4 kilo og middag er i boks. Etterhvert får Tony låne en kraftig paternoster rigg, men får bare en fin torsk og et par veldig ivrige sypiker, før det begynner å mates ut veldig jevnt. 

– “Oi, her har vi noe flatt.” Tilslag sitter, men ingen utras. Bare tungt. Jeg sveiver inn, men på halvveien brekker stammen på snella. Den var limt og holdt en kveite på 7kg forrige tur. 

Tony blir stående med snella i en hånd, stang i den andre, noe tungt i enden av snøret,  og et dumt utrykk i ansiktet. 

– Heldigvis har Stefan kommet for å se hva som dro ut snøre, og tar da over sveivinga og jeg pumper stang og drar inn snøre med venstrehånda. Har jeg nå prøvd fluefiske?

– Vi får kleppen i fisken og halet den på land … den er tung!

Vekta på storfangsten viser 9560gram. En ordentlig rugg av en Steinbit. At det var Tony som fikk den største var heller ikke første gang. 

– Litt surt siden han fikk størst i fjor også, sier Martinsen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Anders fikk kjempesteinbit som sin første - Fiskeavisen.no 6. august 2020 - 20:14

[…] Les også: Kompisene dro “Besteforeldrene” opp fra havdypet […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy