Hjem Fiske Sjelden fangst ga nesten Norgesrekord

Sjelden fangst ga nesten Norgesrekord

Av Redaksjonen
David Kurtsson (30) fra Sverige reiste  nylig  opp til Nordkapp for å fiske i Barenshavet.
Turen gikk opp til en fiskecamp som heter Nordkapp havfiske. Denne turen tror vi i Fiskeavisen vil bli husket en del år fremover. Med flere torsker på over 20 kg. og en Flekksteinbit som bare var 100 gram unna Norges rekorden. 

Reisen fra David sitt bosted i Sverige er over 210 mil og tar ca. 24 timer med bil.
-Vi leide en minibuss og tok ut et av baksetene, så 4 personer og bagasjen skulle få plass, forteller Kurtsson til Fiskeavisen.
Kompisgjengen skulle fiske fra 13.-18. mai, men når de ankom Nordkapp var det en vindstyrke på 23 sek/m vind som gjorde at de ventet til andre nattpass for å starte med å fiske. Og takket være midnattsola så kunne man fiske døgnet rundt.

Foto: Privat

-Vi fisket mest etter torsk, på en dybde på 120-170 meter. Dette skulle vise seg å fungere bra, vi fikk bra med torsk. Til dels mye smått, men også mye bra matfisk. Under uken fikk vi totalt fire torsker på over 20 kg. Derav en på 24,5 kg, 2 stk. på eksakt 22,7 kg, og en på 21,8 kg. Det resulterte i at to av oss slo sin personlig rekord på torsk. Det ble også fanget mange mellom 10-15 kg. forteller David.

Fredagen var siste fiske dag for kompisgjengen som hadde kjørt langt for å oppleve dette fisket.
Og ettersom David ikke var en av de som hadde fått en virkelig  stor torsk under denne uken, så var han veldig glad for at han greide å lure opp en på 15,5 kg. på siste fiskedagen. Men det skulle vise seg at det ikke ble hans største fisk.

Foto: Privat

30 minutter senere får han et kraftig hugg fra 150 meter (Han fisker med 600g pilk med gummimark.)
– Jeg holdte snøret helt stille, også begynte det å dra ut ca 2 meter med line.
Men når jeg skulle starte å sveive opp kjentes det akkurat ut som om det var en kjempestor torsk som hang på kroken.
Etter ca 10 minutter ser jeg på snella at det bare er 10 meter igjen til toppen, men lina gikk rett ned fra båten. Gjerne når torsken tar, så går lina lengre ut i fra båten og man begynner å se fisken, Men nå gikk lina rett ned under båten.
Det er først når det er noen meter igjen at jeg ser noe mørkt og prikkete som kommer opp under båten. “Det är ju en leopard katt ropar dom andra i båten” (Flekksteinbit. Red.anm,) forteller David videre til Fiskeavisen.

Da blir det fullt kaos i båten og kompisen Kent Bergquist som står og filmer må bare slenge fra seg kameraet.
Sven Johanssons som også er i båten får lina si festet i David sin som har på den store Flekksteinbiten.
Kent får til slutt tak i en klepp og får kleppet den flotte prikkete havskatten. Men kleppen satt ikke helt. Så David måtte ta i bruk en klepp til. Selv om de hadde fått denne flotte fisken ombord, så ble det ikke noe roligere når denne steinbiten begynte å sprelle rundt med de huggtenna. Men etter et kraftig slag i hode ble det endelig rolig i båten.

Foto: Privat

Etter denne kampen, så trodde ikke de fire fiskerne sine egne øyne. Ingen hadde sett en i virkeligheten. Bare hørt snakk om den og drømt om en slik fangst. Flekk eller leopard steinbit som den også blir kalt er en sjelden fangst. Den befinner seg gjerne nede på 300-400 meter, men kan komme opp på grunnere vann for å formere seg.

David forteller at de ikke hadde med seg noe vekt i båten, men tippet at den veide rundt 20-23 kg. Vi gjorde den også klar for å fileteres, så vi begynte å tømme den for blod. Noe vi pleier å gjøre med matfisk. Siden fisket vi 3 timer til før vi dro i land. På veien inn googlet vi noe om den største Flekksteinbiten som var tatt i Norge. Det var en som veide 27,9kg og ble fanget i år 2000. Når vi kom i land og løftet den opp og skulle bære den ut av båten, så forstod vi at denne veide mer en 20kg. Etter å hengt den på vekta og vekta stoppet på 27,8kg ble vi bare stående og se på hverandre. Hadde vi ikke bløgget den, så hadde det vært en ny Norges rekord.

Foto: Privat

Men jeg er takknemlig for at jeg fikk denne, det er flere sportsfiskere som fisker et helt liv i havet og aldri får en Flekksteinbit, eller får se en i virkeligheten.
Så jeg nøyer meg med en god andreplass og vil takke mine fiskekompiser Kent Bergquist , Markus Carlsson och Sven Johansson, avslutter David.

Flekksteinbit var 135 cm lang og 85cm i omkrets. bare hode veide 8kg.

Vi i Fiskeavisen gratulerer David og ønsker han velkommen igjen til Norge for flere flotte fangster.

Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Kompisene dro “Besteforeldrene” opp fra havdypet - Fiskeavisen.no 26. mars 2020 - 20:05

[…] Les også; Sjelden fangst ga nesten Norgesrekord […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy