Hjem Fiske Anders fikk kjempesteinbit som sin første

Anders fikk kjempesteinbit som sin første

Av Redaksjonen

Forrige uke befant Anders Teppen seg utenfor Longerbyen. Planen var å reise til Barentsburg, som ligger ytterst i Isfjorden, for å fiske røye og flekksteinbit. Med strålende sol og blank sjø, så skulle det nappe hardt til i stanga til Anders.

– Hele tirsdagen ble brukt til å fiske røye, men med lite fangst. På onsdagen fant vi ut at vi skulle forsøke oss på flekksteinbitten.

De dro med båt ut fra hytta, som vi lå på i Barentsburg. De skulle fiske på en undervannsravine. Ravinen ligger i Grønnfjorden.

– Havet var blankt og sola stekte, når vi sendte paternostertacklet med bom og agn på slep. Vi agnet med selvfisket pukkellaks, ned på 160m.

Selv om de føste fangstene som kom ombord føltes bare som dødvekt, ble det full jubel ombord i båten.

De drev sakte men sikkert over ravinen. Etter ca 20 min fikk far napp. Han kjente bare dødvekt, med nesten ingen tegn til liv, hele veien opp. De lurte derfor fælt på hva slags fisk dette kunne være. Til deres store overraskelse, var det en 4-5 kilos flekksteinbit som kom opp til overflaten.

– Det ble jubel i båten når vi fikk lempet den over båtripa.

Les også: Kompisene dro “Besteforeldrene” opp fra havdypet

Kanskje ikke så rart at det ble full jubel, når man endelig har funnet en plass det befinner seg flekksteinbit på, spesielt for Anders sin del, som aldri har fått denne arten før.

– Endelig hadde vi funnet en plass med flekksteinbit. Vi agnet derfor opp på nytt, og kjørte tilbake, så vi kunne drive over ravinen en gang til. Paternosteret ble sendt ned igjen. Da manglet vi bare at jeg fikk en, forteller Anders

Det kunne dermed bli et plaster på såret, etter han hadde mistet en monsterrøye på flue dagen før. Når tacklet gikk over kanten på ravinen, nappet det til hardt, og der satt den. Dette her kjente han var et et helt annet kaliber.

Les også: KUN 2CM UNNA EN NY VERDENSREKORD!

– Jeg kjente med en gang at dette var en steinbit, og at den var stor. Under fighten hadde den to moduser. Det ene var å bare være helt død, så det bare ble tyngde, eller plutselig kunne den bli helt vill og ha 1-3 utras på opptil 7-8 meter.

Etter ca 20 minutter med fighting, så de endelig de siste 5 meterne av den fargekodede lina. Begge to lente seg over ripa, for å se hva de hadde dratt opp. Det som møtte de var en munn full av tenner.

Kjeften til en steinbit kan skremme de fleste

Adrenalinet skaut i værs og det ble et par banneord for hvor stor fisken var.

– Fatter fikk satt kleppen under haka på den og begge to måtte til for å løfte den over ripa og opp i balja.

Turen hjem tok en time, det viktige nå var å finne en vekt som kunne veie slike store fisker.

Etter å fått ryddet inn bilen, ble det tid for veiing. Vekten stoppet ikke før den nådde 18,5kg. For en fisk!

– Denne opplevelsen er det eneste som har vært i tankene mine de siste 2 dagene.

Utstyr som ble brukt: Westin w3 boat 6’8 150-400g. Okuma cortez 0,25 fireline. Paternoster tackle(Søvik Natural Bait 007 #11/0 + 9/0 1,0 m) Havfiskebom

Strossle

Du vil kanskje like dette også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy