Hjem Fiske Skreifeber på Sørøya, resulterte i rekordtorsk til Bilal Saab

Skreifeber på Sørøya, resulterte i rekordtorsk til Bilal Saab

Av Redaksjonen

De siste dagene har det vært full skreifeber hos Big Fish Adventure på Sørøya. Med flere torsker på over 30 kilo, så er det en rekke fornøyde fiskere på campen. En av de som kanskje er mest fornøyd, er guiden Bilal Saab, som fikk en ny personlig rekord med en torsk på 36,5 kilo.

Værmeldingen har den siste uken vært nært perfekt for fiskerne på Sørøya. Mildere vær og flotte forhold, har resultert i noen fantastiske dager med fiske. Saab som har fisket i tre dager etter skreien, kan si seg godt fornøyd med disse dagene. Allerede på fredag fikk han en skrei på 30,2 kilo. Med en tidligere personlig rekord på 32 kilo og 150 cm, så var målet å slå sin egen rekord denne helgen.

– De siste dagene på campen har vært veldig bra. Vi hadde vel fire fisker over 30 kilo på fredagen. De store var altså godt i siget. Søndag hadde jeg og Daniel Andersen fri fra våre jobber som guider.

Ettersom Anderesen og Saab hadde fri, måtte de selvfølgelig ut å fiske. Etter litt leting, greide de å finne en stim med skrei som hadde en større snitt vekt, og ikke minst var bitevillige.

– Det tok to nedslepp, så satt det på en skikkelig gris i andre enden, forteller Saab.

Les også: JOSEPHINE BLE OVERRASKET DA HUN FIKK SE KVEITA PÅ NESTEN TO METER

Lite visste han da, at han hadde en torsk på 150 cm og hele 36,5 kilo i andre enden. Det ble veldig god stemning da Saab fikk ombord skreien.

– Noen alvorlige jubelrop ble det når æ fikk den ombord. Skreien endte med presse vekta ned til 36,5 kg! En meget pen fisk å smykke merittlista mi med altså, forteller Saab.

Saab som har tre torsker på rundt 150 cm. 150 cm er en lang torsk, og med riktig kondis er den over 40kg.

– Den tidligere persen min va 32 kg og 150 cm lang. Min nye pers er like lang, og 4,5 kg tyngre. Har fra før også en fisk på 149 cm, som var 29 kg, så det er stor variasjon på kondisjon hos torsken, forteller Saab.

Les også: PÅ JAKT ETTER NYE UERREKORDER

Saab kan også avsløre at fisken er meldt inn til fiskekonkurransen Havfisker`n, der Fiskeavisen er medarrangør. Denne fisken er allerede godkjent, og gir Saab 110.37 artspoeng, som er 3. høyeste artspoeng så langt i konkurransen.

Han oppsummerer hele hendelsen slik;

– To sum it up så va d jææævlig digg å få knækt 35 kg merket, avslutter Saab til Fiskeavisen.

Andersen som var med ombord i båten da Saab fikk rekord torsken, synes det var ekstremt morsomt at kompisen fikk en så flott torsk.
– Jeg syntes det var helt sykt å få være med lande en slik fisk for en god kompis, forteller Andersen til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy