Hjem Nyheter Åpner for fiske i flere vassdrag i Nordland

Åpner for fiske i flere vassdrag i Nordland

Av Redaksjonen

Laksefiske ved Kjerrforsen – Ranelva Foto: Lars Sæter / Fylkesmannen i Nordland.

Miljødirektoratet foreslår å åpne for fiske i noen mindre vassdrag i Nordland. Dette er vassdrag som nå har fått på plass rutiner for rapportering av fangst av laks, sjøørret og sjørøye. Fristen for å uttale seg til den pågående høringen er 31. mars.

Statsforvalteren i Nordland

I 2021 ble det gjennomført innstramminger av fisket etter anadrome laksefisk (laks, sjøørret og sjørøye), både i vassdragene og i sjøen. I vassdrag hvor den lovpålagte plikten til å rapportere fangster av anadrom fisk ikke ble overholdt, ble det ikke lengre tillatt å fiske. Direktoratet gjorde det samtidig klart at det var aktuelt å åpne for fiske i disse vassdragene i 2022, dersom det kom på plass rutiner som sikret kravene til rapportering.

I Nordland har det kommet inn søknader om åpning av fiske, eller endringer av bestemmelser om fiske, fra 24 vassdrag. Disse søknadene ble sendt inn til Statsforvalteren, og vi har videresendt de til Miljødirektoratet sammen med våre anbefalinger. Dette brevet kan lastes ned herfra.

Miljødirektoratet har, på grunnlag av dette, funnet det riktig å foreslå åpning for fiske i 13 vassdrag i Nordland, der fiske etter anadrom laksefisk var forbudt i 2021.

Eventuell uttalelse til forslaget kan sendes til Miljødirektoratet, jf. høringsnotat m. vedlegg som kan lastes fra Direktoratets hjemmeside, samt artikkelen «Foreslår mindre justeringer i laksefisket«.

Fristen for uttalelse er 31. mars 2022.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy