Hjem Bindebeskrivelse Bindebeskrivelse Fyn reka

Bindebeskrivelse Fyn reka

Av Frode Henriksen

Denne reka fikk navnet etter jeg hadde glant litt i boksen til Magnus Riksfjord, lett å få litt inspirasjon da! Den gjorde virkelig rent bord en kveld på Fyn april sist år og derav navnet Fyn reka. Den er svært gjennomsiktig og er betegnet for kaldt vann og der er den i sitt ess både her hjemme og i Danmark. En enkel sak å binde og absolutt en du bør prøve når vannet blir kaldt igjen. Som normalt så tynger jeg ikke rekene mine, like bedre at lina gjør jobben og mener den kan fiskes mer alternativt på den måten.

Du trenger: Thinskin ryggskjold, Isbjørn fiber, A.Jensen see trough dubbing sand, Gamakatsu f314 #4, Rød mallard, Oransje sel ull og mono øyne samt en lys bindetråd.

1. Sett kroken i stikka, fest bindetråden og jobb den tilbake til krokbøyen. Dette er forøvrig det punktet jeg starter å binde inn på når jeg binder reker på Gamakatsu f314 krokene.

fyn-reke-pic-1-870x489

2. Velg deg ut en mallard fjær, rens så fibrene stammen så de spriker alle veiene i fingrene. Ikke rett de opp, de gjør seg bedre om de ligger i hytt og gevær! Bind så dette inn som vist på bildet.

fyn-reke-pic-2-870x489

3. Ta ut en liten klyppe oransje sel ull, her bruker jeg den fluoriserende fra veniard. Spinn den inn i splittet tråd eller en løkke. Jeg gjør dette med all dubbing jeg bruker da fluene holder mye lenger om man kan dubbe hardt. Null problem å børste ut sel om man binder det stramt.

fyn-reke-pic-3-870x489

4. Bind så sel ullen inn på samme punkt som du bandt inn mallard fibrene.

fyn-reke-pic-4-870x489

5. Klipp ut en liten klype isbjørn fiber, dra så de rundt halve sel ull ballen du la på i steget over. de skal sprike godt. Her kan man fint bruke andre materialer om man ikke får tak i isbjørn men fibrene fra isbjørn gir en fantastisk glans i vannet og blir nesten gjennomsiktige, så har du ikke det så anbefales det å sjekke ut.

fyn-reke-pic-5-870x489

6. Klipp ut en strimmel med thinskin. Jeg klipper den spiss i den enden jeg binder inn så den ikke dekker over øyne eller får dem ut av posisjon. bind den inn på samme punkt som isbjørn fibrene.

fyn-reke-pic-6-870x489

7. Fest mono øyne på hver sin side av krok stammen og gi de en god knekk etter du har festet de.

fyn-reke-pic-7-870x489

8. Ta ut en bunt dubbing, her bruker jeg å dandere det slik at fibrene ligger samme vei. Slik får du en jevn kropp på reka. Lag en løkke eller splitt tråden og spinn det inn.

fyn-reke-pic-8-870x489

9. Dubb så kroppen over krokstammen. Her legger jeg tørnene tett og drar fibrene bakover for hver runde dubbing.

fyn-reke-pic-9-870x489

10. Strekk ryggskjoldet over ryggen på reka og bind det fast. Her bruker jeg ikke noen ribbing da thinskin materialet er veldig elastisk og holder seg godt på plass uten ribbing. Avslutt med ønsket knute og en runde eller to med lakk! Done!

fyn-reke-pic-10-870x489

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy