Hjem Bindebeskrivelse Basic fisketackle del 1

Basic fisketackle del 1

Av Daniel

Det er ikke alle som vet hvordan de skal lage sitt eget fiske tackle. Å fange fisken på sitt egen tilpassede tackle er gøy. Samt at bindingen er en fin og avslappende hobby hjemme utenom fiskingen. Her viser Raphael Pedersen til en enkel rigg, som er ment for bryggefiske eller grunnere båtfiske. Da spesielt med flatfisk i fokus. 

Innlegget er hentet fra rpfiske.com

-Jeg starter med et basic glidende tackle som er ment til brygge og båtfiske i grunnere sjø. Ca 10-40 meters dyp. Det er ingen fasit på et tackle for det er mye som spiller inn dag for dag, og gjennom året. Men, dette oppsettet og fargene har fungert bra for meg på flyndrer, steinbit, torsk og etc , og er basen min til et allround tackle som fisker bra hele året til dette formålet.

Tips: Bruk det som en guide, lag det DU har troen på av farger og attraktorer.

Du ha: Glidebom, mono, svivler, kroker og attraktorer. I hvilket utvalg og kvalitet velger du og lommeboken din.

– Når du fisker grunt trenger du ikke for mye selvlysende stæsj.. (dette er min mening) Lyset bryter fint gjennom vannet, derfor er fluoriserende helt topp. Likevel har jeg alltid på en kule eller to som er selvlysende.. jeg fisker hele året, og på denne tiden blir det raskt mørkt, da kan nettopp et par selvlysende perler utgjøre en forskjell!

To slep og en opphenger.

Denne henger bakerst på slepet. Rosa fluoriserende reke og noen hvite perler.

Denne henger ca 30 cm fra den bakerste. Gul slange, oransj perle, selvlysende perler, spinnerblad og noen hvite perler på topp. Jeg binner den inn på stammen med en kirurgknute. Lengden fra glidebommen er ca 30cm.

Opphenger: Denne fisker litt høyere enn slepet, men jeg kobler den inn nokså nært bunn likevel, ca 30-35 cm over svivelen, men med en nokså lang tamp. Det er ikke noe hokus pokus, en gul liten blekksprut og noen fluoriserende perler (inne i hodet på blekkspruten har jeg lagt en liten selvlysende perle, i tilfelle mørket skulle komme)

Det er enkelt, men til dette formålet og artene fisker det bra. Det har lokkende farger og kombinert med delikat agning, bør det gi deg også greit med fangst om fisken er i bett☺️

Agn: Råreke, kokt reke, skjell, strimler av makrell eller sei.

Krokene jeg har brukt her er Owner mutu light #1. Små kroker, men de er sterke og tåler fint om storfisken skulle ønske snackset du serverer på grunna. I tillegg er senen jeg bruker også sterk nok til større fisk.

Senetykkelse: Hovedlinen: 0.60mm tectan, slepet 0.45mm fluorocarbon og utstikkerene 0.40mm fluorocarbon.

Glidebommen er forøvrig ca 15cm og tåler lett søkkevekt opp mot 150gr.
Glidebom er genialt til feks flatfisk. Fisken kjenner ikke motstanden av søkket ditt, da senen glir gjennom bommen.

Salarsport er den butikken jeg henter mesteparten av produktene mine fra. Her finner du alt du trenger for å komme i gang med dine egne tackler.

Easy snell knot er knuten jeg bruker på krokene og jeg bruker kirurgknuten til å skjøte inn tampen med kroken til hovedlinen. Se video under

Håper dette var til inspirasjon! Neste innlegg er basic tackle til middels dypt fiske fra båt.

Vh Raphael

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy