Hjem Bindebeskrivelse Bindebeskrivelse Dræberrejen/ The Sprinkler

Bindebeskrivelse Dræberrejen/ The Sprinkler

Av Frode Henriksen
draeberrejen-over

Jeg la ut et bilde av en nostalgisk flue på siden i stad og det tikket inn flere forespørsler om en bindebeskrivelse så her kommer det en. Dette er et ganske typisk dansk reke mønster, jeg ser ikke helt dette siden vi er veldig vant til reke mønster som er tapert som en reke og har øyne, ryggskjold osv men den fungerer veldig godt som en mysis variant, noe som Magnus Riksfjord holdt tett til brystet da han rund fiska oss andre på Møn sist høst! Som en mysis så fiskes denne høyt i vannet og fungerer godt på vakende fisk når vannet er flatt som et stuegulv. Jeg viste ikke frem denne i høst boksen min, men den er selvsagt der. Dette er en game changer! Bruk tynn spiss og lang fortom, strip dem raskt inn med urytmiske stopp. En veldig enkel og giftig flue fremover nå!

Du trenger: Gamakatsu f314 #6, grizzly softhackle, kobber ribbing, grå bindetråd, ekorn hale, og tinsel eller flash.

1. Fest bindetråden og jobb den ned til enden av krokstammen.

bb-draeber-rejen-1

2. Klipp av en bit ekorn hale, denne skal dekke nesten hele krokstammen og gå et par cm utenfor krokbøyen. Fest denne som vist på bildet. Jeg bruker her å lege en del tørn med bindetråd over hårene og stramme rolig til, dette er glatte hår og de sitter riktig på plass med en gang om man gjør det.

bb-dr-2

3. Klipp av en bit kobber ribbing og fest denne under krokstammen. Avslutt nede hvor du har siste tørn med bindetråd på ekorn halen.

bb-dr-3

4. Bind så inn tinsel eller flash. Her bruker jeg et plastlignende materiale jeg faktisk ikke vet hva heter da posen til produktet er borte. Man kan også bruke f.eks ice dub eller lignende materialer til kroppen.

bb-dr-rejen-4

5. Her gir jeg dette plast produktet tette og stramme tørn frem til krokøyet. Fest det og klipp av.

bb-dr-rejen-5

6. Finn en fjær med softhackel. Her fjerner jeg marabou delen og fjerner så hele den ene siden med fiber. Dette gjøres enkelt med fingrene. Bind det så fast fremme ved krokøyet med den tykkeste og lengste delen av fibrene inn mot krokøyet.

bb-dr-rejen-7

7. Så gir du hacklet to tørn når du startet så jobber du det skrått bakover til punktet hvor ribbingen ligger. Ribb så motsatt vei av veien du la på hacklet, slik låser du hacklet godt! Fremme ved krokøyet legger jeg en tørn bak hacklet og en tørn foran hacklet.

bb-dr-8

9. Børst opp fibrene og stryk de så de ligger nedover og fibrene vil holde seg slik. Flua er ferdig og klar til å fange vrange sjøørreter! En oliven variant av denne er også å anbefale!

bb-dr-9

Av Frode Henriksen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy