Hjem Bindebeskrivelse Bindebeskrivelse av en flatwing variant

Bindebeskrivelse av en flatwing variant

Av Redaksjonen

Dette er vel nesten en hybrid mellom en deciver og en flatwing men jeg velger å kalle den en flatwing da den har det samme prinsippet med de flate vingene på toppen og derav navnet flatwing. Normalt sett så lager jeg kun bindebeskrivelser av fluer jeg brukt en stund og er virkelig sikker på at fanger og holder mål med tanke på holdbarhet, men når jeg fikk se hvordan denne stod stille i vannet mellom inn trekkene og hvordan den byksa når jeg satte fart på den så «bare ser man det». Den originale Flatwingen er en del større og har dobbelt kroksett, denne er mindre og her kjører jeg en enkelt krok. Så da kjører vi en bindebeskrivelse på denne flua som jeg forøvrig har fått mye inspirasjon av gjennom  Stian Transeth Johansen i saltflue.com gjennom han sine poster på facebook. dsc_0340

Du trenger: En kort men relativt stor saltvanns krok, her er det mange som sverger til type mosqito kroker fra owner men jeg syntes disse knekker for lett og bruker her en gamakatsu f314 #4, hvit og chartreuse bucktail, noen spey fiber i oransje, et smalt grizzly hakel, chartreuse binde tråd, 3d øyne og uv lim og uv lampe.

1. Fest bindtråden og jobb den et par cm inn fra krokøyet.

fw-1

2. Her roterer jeg stikka så jeg enkelt kan binde inn den hvite bucktailen, dette kan man helt fint gjør uten en roterende stikke også. Velg deg ut en bunt hvit bucktail, jeg liker less is more prinsippet og kjører en litt slim variant. Bind så bucktailen inn på undersiden kroken.

fw-2

3. Roter stikka tilbake til normal stilling, klipp ut en bit med chartreuse bucktail og bind den inn på over siden av krokstammen. Samme her med less is mor prinsippet. Som du ser her så er også hodet i ferd med å danne seg. Jeg vil ikke ha for stort hode her så i de neste stegene er jeg varsom med bindetråden.

fw-3

4. Her skal flatwing systemet på plass. Her skal altså fjæra bindes inn slik at de ligger flat og ikke vertikalt. Her starter jeg med et par oransje spey fjær, disse skal da være litt lenger en selve kroppen som ble bygd i steg 2 og 3. Legg det flatt og bind det inn. Et lite tips så fjæra ikke skal vri seg er å legge inn noen løse tørn med bindetråd først så stramme det rolig til.

fw-4

5. Her skal grizzly fjæra på plass, den også i omtrent samme lengde som spey fjærene i steget før. Bind den inn på samme måte som over, flat og rolige tørn før du strammer til. Dekk så hele hodet med bindetråd og avslutt med ønsket knute

fw-5

6. Fest 3d øyne på hver side av hodet, her bruker noen 4mm fra A.Jensen

fw-6

7. Dekk så over hodet med uv lim og lys over med en uv lampe. Den er klar til å fange fisk! En veldig enkel og grei variant som kommer til å vøre fast i boksen min gjennom sommeren og frem til september/oktober!

fw-7

fw-72

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy