Hjem FiskeFluefiske Bingsfoss 23.04.2017

Bingsfoss 23.04.2017

Av Bård Hammer

Etter gårsdagens langtur i Østmarka var jeg ganske stiv i kroppen og hadde vannblemmer under begge føttene. Det passet derfor godt med en familietur til Bingsfoss for å nymfe etter Harr. Så med sekkene fulle av fiskeutstyr, fjellduk, hundestellegreier, matpakke, real turmat, presskanne og en stor (for liten) termos med varmt vann. Tok vi med oss hundene og hoppet i bilen. Siden jeg av en eller annen grunn hadde fått det for meg at det blåste ute tok jeg bare med meg nymfestanga. Noe jeg angret bittert på da jeg så vakende fisk få minutter etter at vi kom frem.

Men det var det lite å gjøre noe med. Jeg rigga nymfestanga; en Hanak Competition Czech Nymph III som er en 10’ #3 stang. På den har jeg en Danielsson Midge med Sunray World Championship Nymph line. I enden av den har jeg en rigg for kortlinenymfing med en 40 cm del som er farget. Den fungerer som indikator eller “sighter” som det heter på internasjonalt. Så kommer det en dropper og et anker. Jeg har vurdert å bruke to droppere, men merker at det fort blir nok lok med to nymfer av gangen.

Sunniva satte seg ned og begynte å nappe Fia mens jeg tuskla nedover elva for å nymfe meg oppover. Jeg hadde ikke fiska mer enn fem minutter før det hogg på en fisk. Den dro ganske godt, så jeg antok at den var nok noe større en de småtassene jeg har fått i området tidligere. Noe jeg aldri fikk noe svar på for den spytta ut nymfa etter få sekunder. Men kontakt med fisk gir jo alltid en boost på både trua og håpet. Jeg fiska meg oppover stryket uten noe mere action. Tok en kopp kaffe, bytta nymfer og gikk ned igjen. Midt i stryket hogg det på en liten tass, men det var en rar Harr. Med prikker? Neida, det var en liten ørret som hadde smakt på den rosa nymfa mi. Etter en kjapp fotoseanse slapp jeg den uti igjen.

En liten ørret som ville smake på rosa nymfe

Siden vi hadde bomma litt med mengden varmtvann så det bare var nok til en Real Turmat, og det ble trøsterundstykke på meg. Turpilsen min hadde jeg glemt også. Men jeg hadde fått fisk, så humøret var på topp. Etter lunsjen var det bare å prøve videre. Jeg bytta nymfer et par ganger og prøvde litt lenger opp, men det var ikke noe mer kontakt med fisk. Det vaket fortsatt, men uten egnet utstyr var det lite jeg fikk gjort med det. Så da var det til slutt bare å pakke sammen og komme oss hjem.

Det var en fin dag ved Bingsfoss, og jeg skal nok ta med en tørrfluestang eller to opp dit etter jobb en dag så snart anledningen byr seg.

 

_-bård-_   

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy