Hjem FiskeFluefiske Bingsfoss i snøvær 31.01.2017

Bingsfoss i snøvær 31.01.2017

Av Daniel

Det begynte å nærme seg helg, og jeg postet en forespørsel på facebooksiden “Fluefiske i Oslo” om noen kunne tenke seg å bli med til Bingsfoss for å fiske Harr. Som vanlig var det ikke noe overveldende reaksjon, men ett svar er som alltid nok. Jeg fikk respons fra en av våre nye landsmenn. Siden jeg er hverken fordomsfull eller redd for folk fra andre land og kulturer tenkte jeg at dette kunne bli hyggelig. Vi avtalte å møtes i tolvtiden ved parkeringen.

Da jeg kom opp av parkeringshuset hjemme snødde det. Noe uvanlig for denne vinteren og kanskje ikke det aller beste fiskeværet, men jeg kjører jo Subaru, så det var bare fint sånn sett. Bare synd ikke alle andre gjør det. Så da jeg endelig ankom bingsfoss var Per, en hyggelig svenske, allerede på plass.

Klok av skade fra forrige helg hadde jeg med meg vadebuksene. Det hadde ikke Per. Som seg hør og bør når to ukjente fiskere møtes så ble det snakket om fisketurer og rugger på vei ned til elva. Per hadde ikke prøvd kortlinenymfing, så jeg hadde laget en rigg til han.

Brukerutstyr i snøvær

Per prøvde seg først med å kaste litt med nymfe, men med is i stangringene gikk han fort over til å prøve seg på litt euronymfing. Det var lite vann i glomma, så jeg kom meg et stykke ut, men det var ingen interesse for rosa nymfer.

Etter et par kopper kaffe og en Pizzabolle stakk Per hjem og jeg rigga en gammel Streamstix Stealth 9,6′ #4 jeg egentlig kjøpte for å nymfe med en gang i tiden. Jeg tenkte prøve meg på litt lett streamerfiske i snøværet. Jeg hadde lagt på en RoyalWulff Flyt med sinktip jeg antok kunne være fint for anledningen. Lina og stanga funka fint med en liten Wooly Bugger med orange hode. Ihvertfall de første par-tre kastene. Så tetta det seg helt med is i ringene. Det var bare å gi opp.

Is i stangringene

Jeg tusla nedover og nymfa litt til. Prøvde litt forskjellige nymfer, men da jeg fikk en seriøs backlash og de følelsesløse tærne hadde begynt å gjøre seriøst vondt etter et par timer i kaldt glommavann var det bare å kappe fortommen og komme seg hjem. Hvem vet. Kanskje er jeg tilbake neste helg…

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy