Hjem FiskeFluefiske Roy Ellingsen debuterer med en 4 kilos havabbor

Roy Ellingsen debuterer med en 4 kilos havabbor

Av Raphael Pedersen

Det er ikke så lenge siden vi tok en prat med Kjell Vidar som hadde debutert med 4 havabborer på en dag.
Da er det ekstra stas når den største var på hele 3,3kg. Ingen tvil om at han fant drømmeplassen. Dette stedet delte han med fiske kompisene sine. På søndag tok Kjell med seg Roy Ellingsen ut, for å teste ut denne god plassen i Sør-Norge. Men det Kjell Vidar ikke var klar over var at Roy skulle ta en enda større denne dagen.

Roy du må fortelle oss denne turen?

Jeg var jo i Haugesund og jobbet da Kjell og kompisen var ute og fikk den på 3,3kg sist helg.
De har mast på meg lenge om at jeg måtte være med de på tur igjen, men siden jeg har en reise jobb i Haugesund,  har det vært vanskelig å finne tid. Kjell ringer meg den dagen han får bassen sin og er helt i hundre selvfølgelig.  Forteller om denne plassen vi har sett på en stund og ber meg være med 2 dager etter. Han andre kompisen vår sier at denne fisken Kjell fikk, er en fisk man sjelden får. Og det er forøvrig riktig. Ingen av oss trodde vi kom til å slå persen til Kjell med det første.

Der tok de feil 

Jeg ble med Kjell ut,  og vi begynner å fiske. Kjell får først en på 600g og roper på meg som aldri har fått eller sett en på nært hold før.
“Roy, Kom deg bort her” sier Kjell. Jeg skynder meg bort for å få kastet, men det er ikke min stang det biter på, det er Kjell igjen. Denne gang en på rundt kiloet.
Kjell får litt dårlig samvittighet for at ikke jeg får fisk og kun han. Som en sann fiske kompis,  lar han meg  ta noen kast alene, men de vil ikke ta. Etter en liten stund, flytter vi litt på oss. Jeg tar fluestangen med meg og legger ut et kast. Når jeg begynner å trekke inn, sier det plutselig stop i andre enden. Kaste linen forsvinner fra linebøtten og så begynner snellen å hyle. Den drar fort ut halve backingen før jeg får ropt på Kjell. Her trenger jeg assistanse.
Kjell skjønner at dette kan være en fisk i samme klasse som han selv fikk 2 dager tidligere. Jeg står å skjelver mens fisken drar og drar. Den snur plutselig, og kommer mot meg. Då får jeg dratt inn masse line og føler jeg har fisken under kontroll. Kjell står med telefonen og filmer.  Kjell ser fisken komme opp i overflaten. “Den er f** større enn min sier han.

Fisken landes og er svær! 

Vi får den nærmere land, og da ser vi fort at det er en rugg. Ikke mist den roper Kjell. Jeg prøver å puste rolig, mens jeg lander fisken. Kjell klarer å håve den. Jeg hyler og skriker av glede. For en utrolig deilig følelse!
Vi veier fisken i håven og der viser den 4kg. Vi kan nesten ikke tro det. Så tar jeg noen skryte bilder med fisken, kysser den 2 ganger og slipper den fint ut igjen.

Havabbor lykke! 4 kilo
Foto: Kjell Vidar Henriksen

Etter dette måtte jeg bare sitte ned og tenke over det som nettopp hadde skjedd. Adrenalin! Vi tar oss en kopp kaffe, så kaster vi litt til. Rett før vi skal gi oss så har Kjell noe stort på han også. En skikkelig fight han får med fisken. Kanskje jeg slår deg igjen nå Roy sier han og smiler.
Jeg får håvet fisken og vi veier den til 3kg. Den blir også selvfølgelig sluppet fint ut igjen. En fiske tur vi ikke kommer til å glemme.

Dette havabbor lykke på høyt nivå! Du snakker om å debutere med stil! 

Kjell Vidar Henriksen med havabbor på 3kg

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Kunne vært ny norgesrekord på havabbor - Fiskeavisen.no 31. mars 2018 - 17:28

[…] Les også:  Roy Ellingsen debuterer med en 4 kilos havabbor […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy