Hjem Fiske Kunne vært ny norgesrekord på havabbor

Kunne vært ny norgesrekord på havabbor

Av Daniel

Havabboren er veldig vanlig å se på menyen når du befinner deg i varmere strøk. Likevel er det faktisk mulig å få havabbor her til lands også, selv om den ikke er den mest vanlige fisken å få. Fisken er ekstremt eksplosiv i hugget og er definitivt en real fighter. I tillegg er den overraskende god å spise. 

Den offisielle norgesrekorden er på 6,170 gram, tatt av Karsten Gehl fra Dalsfjorden den 20.03.2015, i følge bladet Villmarksliv som holder i de offisielle norgesrekordene for sportsfiskere.

Jan-Arild Johansen fra Sagvåg tok båten ut med kompisen sin for å dra opp et lyregarn som stod nede på 40 meters dyp en plass utenfor Halsnøy. De hadde ingen aning om hva som egentlig befant seg i garnet.

Les ogsåRoy Ellingsen debuterer med en 4 kilos havabbor

Johansen forteller til Fiskeavisen at det ble mye roping og skriking da garnet var på vei opp.
– Kompisen skriker ut ka faen er det der?  Havabbor brøler jeg tilbake, forteller Jan-Arild til oss.

Det var altså et beist av en havabbor, som rett og slett hadde vært ny norgesrekord om den hadde blitt tatt på stang.  Det ble den dog ikke. Fisken veide 6.3 kilo og var 82 cm lang.

Fisken er tatt på nordsiden av Fjellberg, i Sunnhordland .

Havabbor er helt nydelig mat, så vi regner med dette ble godt? 
Abboren bl filetert etter alle kunstens regler , og bakt i ovnen med salt, pepper, finhakket vårløk og en smørklatt. Nypoteter, gulrøtter og Sandefjordsmør (hjemmelagd) måtte også til . Gjengen på 7 stykker greide jaggu å klemme i seg hele fisken.

Til slutt får vi en lovnad fra Jan-Arild om at han skal ta turen tilbake med fiskestanga for å se om det er flere.
Vi ønsker han skitt fiske og en riktig god påske videre.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_23]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy