Hjem Fiske Niklas (8) fikk en nesten like stor torsk som seg selv

Niklas (8) fikk en nesten like stor torsk som seg selv

Av Daniel

Niklas Didriksen Blix hadde gledet seg til en fisketur i påsken, ved siden av bålkos og litt skigåing. Han har vært fiskeinteressert så lenge han kan huske forteller han. Att årets første fisketur skulle ende opp med en skikkelig stor-torsk var ikke helt i tankene. Torsken var så stor at de lokale sier de aldri har opplevd så stor torsk inne i denne fjorden.

Påskeaften dro han ut sammen med mamma og pappa sent på formiddagen for å teste lykken etter sei eller torsk.
– Vi fisket først på en plass hvor vi prøvde grunt for å se om det var småfisk, og pappa prøvde etter kveite. Jeg fikk kun ett napp etter to drift, så fant vi ut at vi ville prøve en annen plass. Niklas fikk lyst å prøve dypere sier han. Pappa protesterte litt siden han ville opp på en grunne hvor kveita kan være, men Niklas sier han var bestemt på å prøve før dem gikk grunnere. Denne avgjørelsen sikret nok fiskemiddagen til familien.

Niklas tar båten til fiskeplassen som er litt dypere – Foto: Privat

Niklas slapp ned sin stingsild med en svart blekksprut opphenget foran, til bunnen. Det var ca 70-80 meter dybde på plassen han ville prøve. Etter kort tid kjenner han nappet og figheten starter, torsken dro ut 30 meter først.
Pappa trodde jeg satt fast i bunnen først sier Niklas men jeg var sikker på det var fisk.
Det tok 25-30minutter å lande torsken på det lette utstyret Niklas fisket med. Niklas så tidlig  at det var en torsk. Han trengte ikke å vente til den kom til overflaten for å se det. Men att den skulle vise seg å være rundt 120cm lang , ca 20 cm kortere enn Niklas selv gikk ikke opp for han før torsken var ombord i båten. Når fisken var landet og jubelen fra alle i båten var over dro vi rett til land for å ta vare på fisken å få veid den. Fisken ble veid på land og 23 kg stoppet vekten på. Det skal bli mange gode middager forteller Niklas.
-Dette var kjempe kult, det er den største fisken jeg noengang har fått!

Niklas lykkelig over fangsten – Foto: Privat

Niklas fikk fisken i en liten fjord ved Fjell,i Saltstraumen, det er ikke uvanlig å få fin torsk på inntill 8-10kg.  De lokale sier dem aldri har opplevd så stor torsk inni denne fjorden som 23kg. Selv ved de populære områdene i Saltstraumen som er svært fiskerik så er ikke torsk over 20kg dagligdags.

En stor opplevelse for Niklas med famile og denne fisketuren blir nok ikke glemt!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Disse torskene veide 55 kilo til sammen - Fiskeavisen.no 12. mars 2019 - 22:10

[…] Les også: Niklas (8) fikk en nesten like stor torsk som seg selv […]

Svar
Liten kar, med stor fisk - Fiskeavisen.no 15. april 2020 - 20:58

[…] noen år siden hadde Fiskeavisen en artikkel om Niklas Didriksen Blix, en storfisker som nå har blitt 10 år. Niklas bruker fortsatt mye av fritiden til å fiske, og da […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy