Hjem Fiske Liten kar, med stor fisk

Liten kar, med stor fisk

Av Knut Gratland

For noen år siden hadde Fiskeavisen en artikkel om Niklas Didriksen Blix, en storfisker som nå har blitt 10 år. Niklas bruker fortsatt mye av fritiden til å fiske, og da gjerne ut i båten sammen med sin far Morten Blix. I vinter har det vært mye dårlig vær, og da få turer ut etter fisken.

Første påskedag ble det derimot bra vær, og da var det bare for Niklas og far Morten å dra ut på fisketur.

I båten har de som seg hør og bør et ekkolodd, for litt hjelp må da ha for å finne de store fiskene. Denne dagen, som mange andre dager, bruker de mye tid på å søke etter fisk. De drar innom både godt kjente og mindre kjente plasser. I starten så de lite fisk, så resultatet ble bare noen mindre torsker. De prøvde etter hvert litt Jigg-trolling, i håp om å finne noe mer spennende.

På ekkoloddet så de plutselig noen store solide ekko, som jaget pelagisk. Egentlig ikke store mengden, men det beste til nå denne dagen. For å prøve seg på disse store ekkoene, som kanskje kunne være noe svære fisker, stanser de båten og starter med jigg-fiske.

Niklas har blitt en erfaren fisker etter hvert. Stangen han har valgt denne dagen er en Prey light Jigger, som var rigget med en 265 grams Sunrise Tequila fra Savage gir.

Etter at jeg slapp ned til bunn første gangen, sveiver jeg opp med kun noen få korte stopp. På rundt 25 meter over bunnen smeller det, forteller Niklas til Fiskeavisen.

Niklas har fått noen stort på kroken, så pass stort at den bare stikker tilbake ned til bunnen, selv om han har stilt bremsen forholdsvis hardt.

Dette må være en kveite sier Morten, den stikker bare ned til bunnen.

Så kommer det to lange fine utras, før fisken gir litt etter. Niklas får virkelig pumpet godt i noen minutter, før han stolt, nok en gang lander er torsk på over 20 kg.  Om far er litt misunnelig på poden som nok en gang lander fin fisk, vet han at sønnen denne gangen også har skaffet familien gode råvarer til en god middag.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy