Hjem FiskeHavfiske Bonefish, alles fiskers drøm?

Bonefish, alles fiskers drøm?

Av Martin Tilrem

Om du er middels interresert i fiske vet du hva en bonfish er. Det er den fisken de sier er den sterkeste fisken i verden du på kan få på stang, i forhold til størrelsen dens.

Bonefish har blitt et mål for fluefiskere ( og alle andre mulige fiskere ) lenge nå, og jeg må ærlig indrømme at det er på min top ti liste den også. Men det er ukjente sider ved bonefish som kanskje ikke alle vet om, og det er det vi skal dype litt lengere inn i nå.

bone-fish-487776_640Bonfish er listet som Truet. Det finnes en linje fra veldig dårlig stand til i bra stand. EX ( som betyr at den er utryddet) – EW (som betyr at den nesten er utryddet) og CR – EN – VU (som da er truet). LC betyr på engelsk «Least Convern», som betyr at det ikke er noen beskymringer.

Bonefish, Permit, Tarpon osv. er alle arter som er «den store drømmen» for fluefiskere rundt i verden, og alle er truet av den ene eller andre tingen. Fiskebåter, ødeleggelse av rev osv. kan være forskjellige grunner til at bonefish og disse andre artene er truet, men dette er ting man kan gjøre noe med.

Det blir som kampen for villaksen. Vi i Norge syntes jo ødeleggelse av villaksbestanden er en forferdelig ting, og det er mye fordi nettsider som oss, vakmag.com , hooked.no og andre store nettaviser som ikke bare handler om fiske opplyser om problemene. Greia er at vi ikke får vite så mye om trusselene bonefish har, og det er derfor jeg skriver denne saken.

Ok, så er det kanskje ikke bonefish som har det verst, og de er ikke listet som utryddningsturet hos VCU, og det er ikke de enkelte store stimene som er i fare, men i en helhet er det ikke sikkert vi har en så god bonefish bestand som vi har nå.

Jeg vil heller ikke feilinnfomere dere så dere begynner å beskymre dere ordentlig for bonefish’n, for slik som det er nå er det ikke noe fare. Dette er bare for å innfomere om at selvom fiskene ikke er listet som truet hos VCU, er det ikke sikkert at den ikke er i fare. Nå praktiseres det jo C&R, så det er stor sjanse for at det går bra.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy