Hjem FiskeFluefiske Is i Ringene & Minusgrader

Is i Ringene & Minusgrader

Av Elias Waage Helstad

Etter en ganske så trasig søndag, fiskemessig sett, måtte jeg bare ta en tur med en god venn etter skoletid i dag. Vi kjørte fra Bodø med nullføre, og endte opp mere i innlandet med rundt minus frem grader. Buuh! Det var kaldt etter en lang periode med plussgrader! Uansett, kaldt eller ei, begge hadde trua innomhus og var klar til å kaste på vakende sjøørret! Vi feide sammen stengerne ganske kjapt, og fikk knytt på fluer vi begge hadde tro på, og gikk ned mot vannet. Plassen vi fisket på er et område fylt med mye brakkvann, noe som ga oss et tynt islag over vannet helt innmed land. Disse islagene er alltid ekle synes jeg. Det gir bare mer uroligheter og vibrasjoner i vannfilmen, for dette islaget må nesten bort hvis man vil fiske effektivt over området.

 

Vi speidet etter vak, og delte oss på en strekning. Idet jeg kjemper kampen med islaget, samtidig som jeg prøver å være lydløs, hører jeg et stønn fra Jonas, noen timeter nedenfor meg. «Der var’n!», roper han, men mister fisken rett etterpå. «Vi er i gang!», tenkte jeg mens jeg nesten var igjennom islaget, og kunne begynne å kaste uten at snøret og flua landet oppå isen …. Ett kast, to kast, tre kast… «Der var’n igjen!», nå roper Jonas med et enda mer motivert stemmebrask! Jeg visste nå at det ikke skulle ta lang tid før en fisk var i håven. Det vakte, og mørket begynte å legge seg over oss. Jeg tenkte at nå som fingrene mine ikke var fryst enda, hadde jeg tid til et lite fluebytte. Jeg tenkte oransje, fluorescent orange. Jeg tenkte smått.. Jeg tenkte klympen! Jeg lagde en liten løkkeknute og festet klympen på fortommen, blåste vekk isen mellom stangringene og gjorde meg klar til jomfrukastet med ny flue. Ett kast… to kast… Der kom vaket. Jeg gjorde et kast èn meter ved vakringene, og det tok ikke mange inntrekk før jeg hadde fast fisk! Boom! Stanga var i flex! Fisken var ikke mye å skryte av, rundt halvkiloet, men vi var igang.

 

 

Mørket la seg dypere og dypere, og det var lite aktivitet videre ut over kvelden. Vi hadde noen takes ettersom timene gikk, men ikke mer action enn det. Det ble med den ene fisken idag, før vi tørket isen av stangringene og pakket stanga i bilen. Så var det bare å glede seg til neste tur, som blir til helga. Da bærer det nordover mot Vesterålen ei langhelg. Knæk å bræk allesammen, kom dere ut å nyt naturen!

Du kan lese mer fra Elias på hans nettsider: Klikk her!

dennesj

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy