Hjem Fiske En perfekt avslutning på sesongen

En perfekt avslutning på sesongen

Av Daniel

Planen var egentlig å starte isfiskesesongen, men på fredag var det kun 4 cm stålis der vi skulle fiske. Det kunne sikkert ha vært trygg nok is på søndagen, men vi trenger ikke å ta unødvendige sjanser her i livet. Derfor gikk avslutningsturen for haspelstanga til Oscarsborg festning i Drøbak, plassen er ikke så ukjent for fiskere da den byr på flere forskjellige dybder og muligheten til å få mange forskjellige arter.

Lørdagskveld eller natt blir jeg sittende oppe å se en animasjonsfilm som heter ”Syng” på Viaplay til klokken 03:00. Det var ikke helt etter planen da jeg skulle tidlig opp dagen etter for å fiske. Heldigvis så var det ikke bare jeg som hadde vondt for å komme meg opp på søndagen. Klokken 09:30 stod Johan utenfor døra klar for å plukke opp en nyvåkna fisker som skulle gjerne ha sovet litt til. Men jeg kunne ikke klage, jeg skulle jo fiske!

Tor Arne (Pappa) med en berggylte

I bilen ringer jeg pappa for å høre hvor i løypa dem ligger. De ligger rett foran oss, men skulle plukke opp enda en kar i sentrum av Oslo. Noe som passet meg veldig fint når jeg ikke hadde spist frokost. For meg er søvnen viktigere enn en matbit tydeligvis, men nå skulle sjansen by seg for litt frokost på en bensinstasjon ved Manglerud. Vi ble enige om å møte den andre bilen der for å kjøre sammen ned til Drøbak, men så våkne som jeg og Johan er så skjønte vi først at vi hadde passert Manglerud når vi hadde Tusenfryd på høyresiden. For dem som er litt kjent skjønner dere nå at vi har kjørt alt for langt. Da var et bare å ringe til pappa som straks var på Manglerud, for å be dem kjøre videre. Avtaler å møte dem på Shell i Drøbak istedenfor.

Der ble det en nydelig baguette med karbonade til frokost. Mett og fornøyd var det bare å komme seg til havna der ferjen skulle ta oss over til Oscarsborg.

Tommy fikk også fisk

 Fremme på festningen varmer sola oss i ansiktet, det er også helt vindstille så vi blir stående å nyte litt og planlegge hvor vi skal prøve. Kristian, Atle og Tommy tar turen til Torpedobrygga, mens jeg, pappa og Johan bestemmer oss for å prøve en av de andre bryggene som er på øya.

Det skulle vise seg å være et godt valg for oss på brygga. Før jeg hadde fått rigget i stand stanga, så hadde pappa fått sluppet ned reka og fikk opp en liten torsk. Før jeg og Johan hadde fått ned reka vår hadde han alt fått hele 3 fisker.
Slik fortsatte dagen for hans del der han tauet opp fisk etter fisk.

Johan hadde greid å ta med seg feil fiskeveske, så han hadde ikke med seg sneller eller riktig utstyr. Heldigvis er han på tur med en gjeng små erfarende fiskere som har litt for mye utstyr med seg på tur, så her var det bare å låne. Mens han bannet over fiskevesken sin og rigget opp utstyr han fikk låne, så fikk jeg opp en flott mat-sei som fikk svømme videre. Jeg og pappa fortsatte å dra opp fisk til Johan endelig fikk ut kroken, men ga ikke så mye resultat for hans del. Likevel ble det noen på han etterhvert også.
Smått om sen kom resten av gjengen som var lei av å sette seg fast og kun fiske småfisk borte på Torpedobrygga. De fant raskt ut at det var mer fisk hos oss, så de ble stående på godplassen sammen resten av oss. Kristian skulle være den som fikk den største fisken denne dagen med en torsk på rundt 2,5-3kg.

Kristian med torsken sin.

For min del ble det veldig mye sei denne dagen. Men fikk også torsk, rødspette, makrell, berggylte, bergnebb og hvitting.

En perfekt avslutning for haspelstanga i år, så nå er det bare å pakke om sekken til isfiskesesongen!

Tommy fikk også fisk
Tor Arne (Pappa) med tosken sin
Tor Arne (Pappa) med en berggylte
Sola på vei ned og vi på vei hjem!
Kristian med torsken sin.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy