Hjem Fiske Sjelden fangst i Oslofjorden

Sjelden fangst i Oslofjorden

Av Daniel

Lørdagen skulle vise seg å by på en unvanlig men også spennende kveld i Oslofjorden for Vetle Westli og Daniel Andre Bjørndalen fra SFK Galskap. Det skulle det fiskes, selv om det hadde vært en super bursdagsfeiring av Daniel  kvelden før. Kalde og slitene slapp de ned kroken. Etter å ha fått mye rart på 100 meters dyp, bestemte de seg for å prøve nærmere land. Der skulle det hugge til noe rart i stangen til Vetle. Bjørndalen skjønner fort at det er noe rart, og tar opp telefonen for å filme. Det skulle visee seg å være en Piggskate, som er en veldig sjelden fangst i Oslofjorden.

Skater blir tatt over alt andre plasser i Norge, men det er ekstra gøy når man kan få slike arter i fjorden utenfor hovedstaden.

Saken forsetter under videoen

Vi tok en prat med Daniel Andre Bjørndalen for å høre mer om denne spennende kvelden/natten, og dette fortalte han oss;

Vi i Galskap hadde opprinnelig planer om å reise ut flere på lørdag med flere båter og legge oss på ett område i Oslofjorden etter diverse arter på dypt vann.

Men jeg hadde en liten bursdagsfeiring på fredag som ble veldig trivelig og sent. Det endte med at jeg og Vetle ikke våknet før sent på lørdag, når både kroppen verket og formen var kaputt.
De andre i klubben hadde alt dratt på annet type fiske da vi hadde våknet.

Men jeg og Vetle satt og irriterte oss over at det skulle bli enda en helg uten å fiske,
Så vi bestemte oss sent lørdag, at vi må bare måtte ut. Det var iskaldt ute og kroppen sa egentlig nei, men ut måtte vi bare.

Vi bestemte oss for en plass midtfjords mellom Vestfold og Østfold, der dregget vi opp på 100m dyp, men litt ubehagelige dønninger og vanvittig mye slimål på plassen og to grønne tryner pga gårsdagen festligheter så fant vi fort ut at dette går ikke.

Derfor trakk vi oss nærmere land og mot ett område hvor min bestefar drev med yrkesfiske for 20-25 år siden. Jeg husker godt at bestefar fik noen ganger skate der. Dem var ganske store også.
Vi la oss på en dyprenne på 50m med nærhet til veldig dypt vann. Heldigvis var det ihvertfall rolig sjø her. Tok ikke lang tid før hvittingen var i båten, og trua på bruskfisk ble større. Fortsatt mye slimål (Se hva slimålen gjør med agnet til en fisker) der, men vi gikk opp i størrelse på kroker og opphengere litt over bunn. Da tok det ikke lang tid før Norges søteste hai var i båten. En småflekket rødhai på 930g. En ganske så ok størrelse.

Foto: Privat

Det kom opp noe agntyver i form av sypiker, torsk, sandflyndrer. Men noe større nappet hardere der nede. Det var bare å skifte agn ofte pga slimål og gi fisken lengre tid til å ta agnet. Vetle fikk neste bruskfisk. Også en småflekket rødhai.

Foto: Privat

Ny pers på Vetle med godkjente 1230g. En hi- five og her var det bare å kjøre på med større og mere agn. Vi lå på anker så da får man laget ett godt duftspor der nede. Vi fikk opp enda en rødhai hver utover natten. Vetle fikk en på 730g som vi ikke fikk tatt bilde av og jeg fikk en på 1240g som var ny årsbeste for min del.

Foto: Privat

Den desidert den kuleste fangsten denne kalde og mørke november natten sto vetle for. En piggskate! En art man ikke hører så ofte om i Oslofjorden! Dette er ett område som absolutt skal testes mere framover. Det var tydelig noe mere spennende der nede.

Vetle med Piggskate i Oslofjorden

Foto: Privat

Utrolig kule pigger på denne piggskata. Ikke sett de så voldsomme før forteller Daniel Andre til Fiskeavisen.

Tusen takk for du valgte å dele din historie med oss Bjørndalen!
Regner med dette er ikke det siste vi ser av dere SFK Galskap.

Har du en historie du vil dele med Fiskeavisen, så kan du ta kontakt med oss på Facebook, Instagram eller e-post: post@fiskeavisen.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Video: Her drar Vetle opp en piggskate i Oslofjorden 14. november 2017 - 11:18

[…] De trakk til et område der Bjørndalens bestefar drev med yrkesfiske for 20-25 år siden og ryktene skulle ha det til at skatene kunne finne på å bite, sier de til Fiskeavisen. […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy