Hjem Miljø Bort med mort i Trondheim

Bort med mort i Trondheim

Av Martin Tilrem

Kommunen Trondeim søkte for litt siden om å få slippe ut CFT-legumin. CFT-legumin brukes mest for å utrydde fisk i vassdrag som er infisert med laskeparasitten Gyrodactylus Salaris. Det kan også bli brukt i spesialprojekter mot ørkyte (Phoxinus phoxinus). CFT-legumin brukes også til å utrydde andre uønskede fiskearter, og i denne omgang Morten. 

c24f165630faea7ffcf21373e021ee20

Morten har mest sannsynelig kommet dit via mennesker, men det kommer ikke som et sjokk. Mort er jo ganske vanelig som levende agn etter gjedde. Som de fleste vet er ikke levende agn lov i Norge, og mange tror det er fordi det ikke er etisk riktig å fiske med en levende fisk. Men her er den egentlige grunnen. Spredning av uønskede fiskearter, som kan føre til ødeleggelse av vann ved at den opprinnelige arten får for lite mat og dør. 

I dette tilfellet er en av grunnene at de er redde for at morten skal spre seg til Jonsvatnet, som er hoveddrikkevannskilden til Trondheim, i fare for at drikkevannskvaliteten skal bli dårligere. 

Godkjennelsen må komme fra Miljødirektoratet for at de skal få bruke CFT-legumin. Behandlingen er planlagt å være ferdig i september.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy