Hjem MatlagingFisk Dampet torsk, nydelig mat!

Dampet torsk, nydelig mat!

Av Daniel

Vår redaktør Raphael Pedersen, har laget denne enkle retten av dampet torsk. Dette ble servert til 30 gjester på Radisson i Stavanger. Noe å prøve? Ryktene sier at det smakte veldig bra. (Hentet fra rpfiskeblogg)

-Jeg er ingen fan av å følge en oppskrift til punkt og prikke, bruk dem som guide og smak deg frem til ønsket resultat. Det gir suksess!


Fersk filet av torsk. Et nydelig syn.


Skjæres opp i passende serveringsstykker og saltes godt.

Avkapp og rester går til kraft og fiskesaus.
Litt gulerot, løk og kålerabi samt noen stjerneanis og laubærblad. Flott til en enkel fiskekraft.

Hvitvin reduseres ned til ca halv mengde før jeg har i grønnsakene, fiskeavkapp og ønsket mengde vann. Jeg trekker det hele i ca 50 min før jeg siler kraften og gjør den om til saus.

I denne sausen har jeg verken olje eller smør. Utrolig nok! Hadde det ikke vært for en god mengde fløte, kunne den nesten kalles sunn?
På slutten av koketiden har jeg i salt og pepper, eventuelt mer smak fra stjerneanis eller andre ting jeg vil ha i. Sausen blir så jevnet med maisenna til jeg får den tykkelsen jeg vil ha? Pga at mel er byttet ut med maisenna, er den også glutenfri.

Sausen smaker fisk, er kremet og rund, balansert i saltsmaken og med et lite hint av lakris ( som gis fra stjerneanisen)

Torsken: Tørk av den med grovpapir og tilsett litt pepper.
Denne gang er den dampet. Den har altså ikke direkte kontakt med vann. Tenk pinnekjøtt.. (?) legg fisken på en rist over det kokende vannet i gryta. Ca 10 min etter har du et perfekt resultat ( tiden avgjøres selvfølgelig etter hvor tykke fiskestykkene er)
Ikke overkok den! Følg med fisken hele tiden for best resultat!

Fersk benfri torsk, servert over en kremet potetmos, fiskesaus, gulerøtter stekt sprø med litt sukker, salt og pepper samt rå sukkererter.

Her får du rund smak, kremet potetmos, hærlig fisk og knasende tilbehør!

Håper innlegget var til inspirasjon, prøv deg frem og husk.. smak, smak , smak mens du lager, så kommer resultatet!

30 gjester sendte tomme tallerkener tilbake.. det tar jeg som et tegn på at maten smakte.

Du vil kanskje like dette også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy