Lyst på en enkel, men sunn og smaksrik rett i løpet av helgen? Her er en godbit fra www.rpfiske.com
Forfatter: Raphael Pedersen
Det som er så gøy med fisk, er at du kan gjøre alt mulig med den som mat. Det er egentlig bare fantasien som stopper deg.
Nå som vinteren nærmer seg og det er ordentlig ruskevær ute, liker jeg å krydre rettene mine med masse deilig krydder og vitaminer. Det trengs ekstra nå om høsten.
Hva brukte jeg?
Sausen: 1 boks hermetiske tomater, 1 løk, 1 sjalottløk, 3 fedd hvitløk, 14 små-tomater, 2 chili, tørket persille, 1 paprika, 1 vårløk, litt olivenolje, salt og pepper.
Fisken: Bein og skinnfri lange som jeg fisket på bømlo. Jeg valgte å steke den, men å bake den i ovnen sammen med sausen funker også. Ditt valg! Jeg ville ha den sprø skorpen, derfor pannestekte jeg den.
Risen: Kok etter pakkens instruks.
1. Få fisken romtemperert. Viktig!Lett krydret med salt, pepper og litt paprikapulver.
Sausen: Hermetiske tomater, løken og chili etter ønske. Kok opp og stavmiks. Så hadde jeg i vanlige småtomater, paprika og finhakket løk og vårløk for å få litt “tygg” i sausen. Smak til med ønsket mengde hvitløk og chili, det er DIN munn som bestemmer.
Sunn og vitaminrik saus med masse smak!
Stek fisken på panne, eller bak den sammen med sausen i ovn på 180grader i ca 20 min (lokket på)
Server med ris.
Ikke noe fancy opplegg, men det er en enkel, sunn og velsmakende hverdagsmiddag!
Tips: Er du redd for å lukte hvitløk? Spis litt ekstra persille, det tar mye av lukten;)
Næringsinnhold lange (Molva molva)
Energiinnhold: 305 kJ eller 72 kcal
Næringsstoffer:
Protein: 17,5 g
Fett: 0,2 g
Mettede fettsyrer: 0 g
Transumettede fettsyrer: 0 g
Enumettede fettsyrer: 0 g
Flerumettede fettsyrer: 0,1 g
Kolesterol: 46 mg
Karbohyfrater, totalt: 0 g
Vitaminer:
Vitamin A: 2 µg
Vitamin D: 3,4 µg
Riboflavin: 0,08 mg
Folat: 7 µg
Vitamin B12: 0,5 µg
Mineraler:
Jern 0,2 mg
Selen: 30 µg
Sjekk også ut hans kommende prosjekt “Bifangst” Trykk på bildet under for komme til innlegget.