Hjem FiskeLaksefiske Dette var sesongåpningenes første lakser

Dette var sesongåpningenes første lakser

Av Redaksjonen

For en pangstart det har vært på årets laksesesong. Det meldes om flere flotte lakser tatt i flere vald rundt omkring i Norge. Årets første laks var kroket 20 sekunder over midnatt, fisken ble fanget i Hellebustfossen som ligger i det fiskerike Flekke- og Guddalsvassdraget

I skrivende stund melder lakseborsen.no om at det har blitt fanget hele 63 laks med en total vekt på 468.40 i dag.
Dette tallet vil selvfølgelig øke i løpet av kvelden, da det vil kommer nye fangster og registreringer av laks.

Dagens største laks skal være fisken til Marja Mortensson og roer Odd Bjørnar Bjørkås på 16,1 kilo. Laksen skal være tatt på en wobbler i valdet krukåren i dronning elva Namsen.

Bilde tatt av Lilleøen Gård

Rundt klokken 01:00, en time etter åpningen greide vi sammen med Frode W. Dypå fra Facebooksiden “Laksefiske i Norge” å kartlegge hvor sesongåpningens første laks var tatt i år.

Den heldige fiskeren var Tom Harald Aune som hadde tatt turen til Hellebustfossen med noen kompiser.
Aune som fikk årets første laks var veldig fornøyd med det, og heldigvis for kompisene hans skulle det ikke ta mange minuttene før de også hadde fått hver sin laks på kroken.

Les også: Mer om laksefiske i 2020

– Jeg kasta ut, med sluken. Fikk napp på første kast men ikke noe mer. Så var det kast nummer to, og da satt den. Jeg kjørte den ganske hardt, men lot den gå et par ganger og den var meget sprek. Den var blank, nydelig nykommen laks som vi fikk på land, forteller Aune til Fiskeavisen.

Vi måtte selvfølgelig høre med Aune selv om han noengang før hadde opplevd å få laks så tidlig på dette åpningsdøgnet. Klokken var ikke tikket minuttet over tolv engang før laksen hans var kroket.

– Jeg har aldri fått laks på et tidligere tidspunkt nei. I tillegg så fikk begge kompisene mine laks bare noen minutter etter meg, og de kjørte samtidig. Ble brått kaos et lite øyeblikk men alle fiskene ble landet, forteller Aune.

Laksene til kompisene var ikke på land lenge etter Aune sin. Klokken var ikke tikket mer enn 00:10, og da var deres lakser også på land.

Kompisene har vært der 6 år på rad sammen, og innrømmer at det har vært verdt å reise helt fra Oslo for en sånn opplevelse.

– Man reiser langt for slike opplevelser. Det finnes ikke så mye bedre enn åpning av laksefiske med den åpningen og det været. Jeg er også på hytte med mine to kompiser, min far og hans kone.

Tom (til høyre) fekk den første laksen, 20 sekundar etter åpningen. Den var 7.9 kg.
Rett etter fikk Lars (i midten) en på 4.5 kg.
Henning (til venstre) fulgte opp med en på 10 kg

Det skulle heller ikke bli den siste laksen på Aune som akkurat har landet sin andre laks for dagen, når Fiskeavisen kommer i kontakt med fiskeren. Det var en fisk på 6 kilo som hadde tatt flua.
Etter denne laksen ble fiskeren satt på land for å hvile, og da hadde han heldigvis tid til å prate med oss i Fiskeavisen.

Helt til slutt fikk vi også vite hvilken sluk årets første laks hadde latt seg lure av.

– Jeg fikk den på en Kleppe sluk. Ca 30 g sølv/bronse, avslutter Aune til Fiskeavisen.

Når vi i Fiskeavisen spør Hellebustfossen om hvordan åpningen har vært, så svarer de;
“Den har vore heilt fantastisk, ei av dei beste opningane vi har hatt hittil.”

Vi i Fiskeavisen er fullt klar over at det er flere elver som har vært åpne siden 15.Mai.
Vi har skrevet om den første laksen som ble tatt da også. Grunnen til at vi kaller dette sesongens første laks er for at 1.juni er den offisielle åpningen av lakseelvene i Norge.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy