Hjem Fiske Sjøørreten var for stor for vekta til Stian

Sjøørreten var for stor for vekta til Stian

Av Redaksjonen

Stian Mathisen hadde nettopp avsluttet oppussingen hjemme, da broren lurte på om de skulle ta en tur ut for å prøve lykken etter sjøørreten. Brødrene som holder til i Finnmark, kastet seg i bilen nokså uvitende om at Stian skulle få en ny personlig rekord denne lørdagskvelden.

– Jeg hadde akkurat avsluttet arbeidet for dagen med å fikse til et ekstra rom hjemme. Vi hadde begge barnefri og min bror lurte på om jeg skulle bli med å prøve noen etterlengta kast etter sjøørreten, forteller Stian til Fiskeavisen.

Stian hadde selvfølgelig lyst til å bli med å fiske litt sjøørret, så han gikk inn i boden og fant frem slukeska og den lille fjellørretstanga si.

– På tur i bilen hans fikk jeg en aldri så liten halvliter jeg kunne kose meg med i fjæra. Monterte stanga og satt på en 15 grams svart og sølv møresild.

Det var fjærasjø på den populære sjøørretplassen til brødrene og det blåste en frisk bris fra sør.

– Jeg sto på fjærsteinene og tok de to første kastene mens jeg nøt første halvdel av halvliteren. Brodern sto 10 meter fra meg. Han fantaserte om hvor artig det hadde vært å få fisk nå i kveld, forteller Stian.

Les ogå: Våre guider innen for sjøørretfiske

Det var på det tredje kastet det skulle skje, Stian fikk et sikkerlig hugg i den 15 grams møresilda som gjorde at Stian tenkte kanskje han hadde satt seg fast?

– Med en halvfull ølboks mellom beina og full spenn i den lille ørretstanga. Jeg trudde først jeg var fast i bunnen. Som vanlig fortsatte jeg da å sveive for å sjekke om jeg var fast. Før jeg hadde rukket å reagere skikkelig begynte draget av noe som kjentes ut som fisk, forteller Stian.

Det skulle ikke ta for lang tid før fiskeren merket at dette ikke var en liten sjøørret som hadde tatt kroken. Da var det bare å rope til broderen om at det var fisk i andre enden.

– Jeg kjente raskt at dette ikke var en liten fisk. Det var vanskelig å anslå der og da. Men jeg måtte utbryte til broderen at: «JA, æ har fisk!». Et lite sukk fra han som hadde håpa på tilslag sjøl. «Kødder du?» kom det fra han.
«Nei, å æ trur ikke den e så liten heller!». «Jævla fjott» fikk jeg tilbake, forteller Stian.

Stian måtte bli kvitt ølboksen som befant seg mellom beina hans. Den kunne selvfølgelig ikke bare helles ut eller bli kastet lengre opp på fjæra.

– Han begynte å filme mens jeg heiv i meg restene av halvliteren jeg hadde klemt mellom lårene. Det var da kampen begynte. Med et godt utras og hyl i snella gikk resten av halvliteren på et blunk. Fisken kjempet iherdig i vel 15-20 minutter før den måtte gi tapt, forteller en fornøyd fisker til Fiskeavisen.

Det ble ny pers til Stian, selv om han ikke er helt sikker på hva fisken egentlig veide.
Vekta til Stian gikk bare opp til 4 kilo og fisken veide vel så det.

– Vanvittig jubel på land over en kjempe fisk og ny pers! Det resulterte i at jeg nesten var nødt å gå hjem, avslutter Stian.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy