Hjem FiskeArtsfiske Dro på artsfiske reise til Stavanger

Dro på artsfiske reise til Stavanger

Av Daniel

Jeg blir stadig overrasket over nye arter som finnes her til lands. Enten det er arter som er fanget en del ganger tidligere, eller om det arter som nesten ikke har blitt fanget før. Jeg har jo alltid visst at det finnes mange fiskearter her, men aldri satt meg så mye inn i det som artsfiskerne har. Fordelen er at jeg lærer nesten en ny fiskeart hver uke.

Litt lengre ned her skal vi få bli med Henrik Knudsen Vågenes og Espen Knarvik fra Bjørgvin Havfiskeklubb og SFK Galskap. De har tatt en langhelg ned til Stavanger for å fiske en haug arter som de fleste som ikke er artsfisker har hørt om.
Det fine med fiskere er at de ofte hjelper hverandre for å få fisk. Selv om ryktene skal ha det til at vi aldri røper de beste plassene, så er vi ikke så hemmelighetsfulle når man blir kjent med oss. Heldigvis for Henrik og Espen, så er Raphael Pedersen og Thore Bergh til stor hjelp under deres tur til Stavanger.

Her har Espen fått en Panserulke

Henrik hvordan var helgen deres?

Vi satte kursen mot Stavanger og leiligheten til Sebastian Pedersen onsdag ettermiddag med bilen pakket med mye småkroker, vadevinduer og en hel haug med lette små stenger på jakt etter forskjellige små arter.

Jeg og Espen knarvik hadde fri fra jobb torsdag og fredag så da ble det en god langhelg satt av til fiske i Stavanger området. Onsdag kveld var hovedplanen 5-trådet tangbrosme, men det ga ikke mye da tangen var gammel og de tydeligvis hadde flyttet på seg.  Vi fikk hvertfall en ny art som var en feit Tangstikling på 17.6g.

Torsdagen var preget av mye vær på dagtid så da brukte vi heller tiden til å klargjøre litt utstyr og besøke litt folk i Stavanger. Torsdag kveld var det på nytt klart for 5ttb (Femtrådet tangbrosme) satsing på ny plass, men med samme problem der ble det heller vading med vindu utover natten. Fikk hvertfall plukket opp en stor Kantnål.
Etter dette ble det å kle seg om til vadebukser og finne frem vinduet, nå var det jakt etter Panserulke og Tunge. Sikten i vannet var ikke så bra etter alt nedbøret tidligere på dagen men vi så totalt åtte panser og ingen tunger men Ingen ville ta de forskjellige agnene vi serverte. Så løp Sebastian og fikk fatt i noen tanglopper og jeg rakk akkuratt og få opp en panser som slukte med en gang før det ble for sent denne natten.

Espen med en Tunge

Fredagen var planen langhalet lange barn og ett lite håp om tverrhalet lange barn fra båt men ingen hadde trodd at vi skulle få hver vår på første nedslipp… Folk ligger jo gjerne flere timer og dager før de får den. Vi fisket opp en 10 stk. og ga oss med det. Fredag kveld var det tilbake i vadebuksene i håp om og finne en panser til Espen. Ingen hadde trodd at vi så så mye panser at vi kom ut av tellingen og Espen fikk en av de opp rimelig kjapt. Så også mange tunger denne kvelden og fikk tatt opp noen av de og da jeg var heldig og fant noen børstemarker som kom svømmende. Fant også en ganske fin Piggvar liggende som falt for brislingen min.

Henrik med sin Tunge

Lørdagen var planen liten fløyfisk i lysefjorden, men endte kun opp med vanlige fløyfisk og gapeflyndrer og diverse annet. Var nok litt tidlig på året på den lille. Vi hoppet over nattfiske denne dagen da vi egentlig hadde fått det vi reiste ned for og satset heller på en tidlig avgang søndag morgen ned til Farsund på jakt etter grundling. Er jo lurt å reise noen timer til lenger vekk den dagen vi skal hjem… Vi hadde jo selvfølgelig ikke sjekket vind meldingen,  og det var alt for mye vind for kikkfiske, prøvde med vindu og alt men var ikke mulig. Da reiste vi heller til ett vann som har mye Karper og jeg fikk relativt fort den miste Karpen i vannet og noterte nok en ny art. Utrolig mye krefter i de fiskene der!. På vei hjemover fikk vi også tatt ett stopp etter nipigget stingsild da jeg manglet den også, tok ikke mange minuttene det heller så var det en som lå på vekten og viste 0.4g.

Espen med sin Langhalet langebarn

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy