Hjem Fiske Etter et par glass champagne, måtte vi bare dra ut på havet

Etter et par glass champagne, måtte vi bare dra ut på havet

Av Redaksjonen

På selveste bursdagen til Norge er det mye forskjellig man kan finne på, men det mest vanlige må være å gå/ se på 17-maitoget, stå i køer eller være i fulle skolegårder med aktiviteter. Ikke minst å spise en is eller to.
Det er også noen som rømmer fra alt av køer, tog og folkemengder. Rømmer til fjellet, skogen eller til sjøen.
Sistnevnte gjorde Marius Tømmerbakk og hans samboer Rikke Tessem.

Marius var veldig gira på å lure kveita utenfor hytta på Rødøy som ligger en times kjøring fra Bodø.
Selv om selveste dronninga av havet uteble, så ble det litt sei og en torsk, men når man heller vil fiske enn å være sammen et hav av mennesker, så vil vi i Fiskeavisen gjerne slå av en prat.


Hvorfor valgte dere heller å reise til hytta, istedenfor å feire dagen til Norge midt i Bodø?
Vi er lei av å stresse til byen, stå blant masse folk og se på toget, leite lenge etter parkeringsplass. Det blir bare slitsomt og stress. Ikke får vi plass på en kafé for å ta en kaffe og kakestykke eller dratt ut og spist en middag. Alt blir bare kaos og stress og man mister den kosen og hyggen man jo skal ha på nasjonaldagen.

Her på Rødøy var det lite folk, lite stress og det var masse plass på kaféen. Litt 17. Mai kos måtte det jo bli, men så snart vi var hjemme begynte vi å planlegge fisketuren. Ny kveitejigg var kjøpt, så etter et par glass champagne måtte vi bare dra ut på havet. Det var skikkelig befriende å ikke føle på stresset som er i byen og kunne sitte i båten og fiske.

Rikke med to flotte sei. Foto: Privat

Ble det en festmiddag av fisken dere fisket?
Noe festmiddag av fisken ble det ikke i går, men seien ble det fine fileter av som vi steiker på panna en av de nærmeste dagene.

Er det å anbefale å fiske på 17-mai?
Det kan absolutt anbefales! Det å dra ut av bysentrum og komme seg bort fra folkehavet. Å kunne feire litt med kake, is og brus på dagen og så dra på fisketur gjorde nasjonaldagen helt perfekt for meg. Litt synd at kveita uteble, men gøy var det uansett!

Når vi spør Marius avslutningsvis om det blir fisktur 17.mai neste år også, så avslutter han med et smil om munnen med :“Du skal ikke se bort i fra at vi drar hit neste år også!”

Det kan vi virkelig forstå at han vil. Håpe kveita hugger i neste år da.

Og til dere andre som leser dette, så er kanskje fiskestanga med på tur neste 17-maiferiring?

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy