Hjem FiskeArtsfiske En sjelden og en ny potensiell verdensrekord i Porsangerfjorden.

En sjelden og en ny potensiell verdensrekord i Porsangerfjorden.

Av Knut Gartland

Daniel Andersen (20) er ingen ukjent artsfisker, han har tatt flere rekorder de siste årene og har fanget hele 125 forskjellig arter i Norge, og har tre Norgesrekorder fra tidligere. En dedikert fisker som stadig er på jakt etter nye arter og rekorder, noe som gjør at vi i Fiskeavisen stadig har noe å skrive om.

Denne turen ble det ny potensiell verdensrekord og og en meget sjelden fangst ble det på den ivrige artsfiskeren Andersen.

Andersen jobber som fiskeguide, det hindrer han ikke å bruke mye av fritiden til fisketurer sammen med en annen fiskeguide, Bilal Saab. Denne gangen dro Andersen og kompisen på tur til Porsangerfjorden. Her hadde de gjort avtale med Brian Ahlers, som skulle stille med en litt større båt. De ville bo om bord, slik at de fikk fisket mest mulig. I tillegg hjelper det med tak over hodet når man skal fiske i Finnmark på vinterstid.

Målet for turen var selvsagt å få fisk, men også øke sine personlige rekorder. Rekorder på størrelser og på antall fiskede arter. I bakhodet lå det også en liten drøm om Norgesrekorder.

Brian tok fartøyet til det som skal være et bra område for de artene fiskerne jaktet på, og der ankret de opp fartøyet. Det tok skulle ikke ta lang tid før gutta fikk kjenne fisk på kroken.

– Allerede etter seks minutter fikk jeg fisk. En Tverrhalet langebarn, som ble min art nummer 123 rekken, og mitt store mål for turen. Dette forteller en lykkelig Andersen.

Daniel viser stolt frem sin Glattulke- Foto: Bilal Saab

Etter dette ble det fart i det som var stenger om bord i båten. De dro flere Krokulker og Glattulker. For med Glattulken hadde Andersen faktisk 125 arter, nok en personlig rekord som kun varte få minutter.

De flytter båten litt rundt på feltet for å se etter andre arter, og da på første slipp får Andersen på nytt et Tverrhala langebarn. Denne gangen var den noe større enn de andre, vekten passerte faktisk 10 gram, og endte på 10.63 gr, som er ny potensiell verdensrekord.

Daniel holder frem sin nye potensiell verdensrekord på tverrhalet langebarn. (Samme fisk som øverste bilde)

Gjelende verdensrekorden på Tverrhalet langebarn er også tatt i Porsangerfjorden av artsfiskeren Gjermund Nomeland, hans rekord fisk veide 9,25 gram. Det betyr at Andersen slår den 9 måneder gamle rekorden med 1,38 gram.

– Det spørs hvor lenge jeg får holde rekorden. Stadig flere artsfiskere trekker nordover nå, sa Nomeland til NRK den gangen.

 – Det ble mange nye personlige rekorder om bord i båten denne dagen. Hele gjengen perset på Tverhala langebarn og krokulker, forteller en lykkelig Andersen til Fisekavisen.

 Etter dette skulle de prøve på artene Ålebrosme og Tiskjegg. Det ble ikke helt den store fangsten, så skipperen bestemte seg for å finne køya.

– Når jeg sveiver opp agnet, ser jeg at det er fisk på vei opp. Jeg sa at dette er bare nok en Krokulke. Så kommer et skrik fra sidelinjen.

– «Dette er en TISKJEGG» roper Bilal Saab, og det ble en helt vill stemning om bord i båten. 

Andersen ble den femtei Norge som har fått en tiskjegg på korken. – Foto: Bilal Saab

Tiskjegg er en art som i Norge kun er tatt fire ganger tidligere på stang, men nå kan Andersen skrive seg opp som den femte på lista.

Ikke bare hadde Andersen tatt en ny potensiell verdensrekord på tverrhalet langebarn, men han slo til med den skjeldne tiskjeggen! Alle om bord hadde fått nye personlige rekorder denne turen. Nå har de kommet seg på land, etter alvorlig mange timer på sjøen med kun noen timer søvn

Andersen kommer til å prøve å få reigstrert tverrhalet langebarn som ny Norgesrekord. Kanskje han også får den registrert som ny verdensrekord?

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy