Hjem Fiske Endring av fiskeforskriften for Randsfjorden

Endring av fiskeforskriften for Randsfjorden

Av Redaksjonen

Statsforvalterne i Innlandet og Oslo og Viken har sammen med Innlandet fylkeskommune og Viken fylkeskommune gjennomført en endring av forskrift om fiske i Randsfjorden med tilløpselver og -bekker.

Ny forskrift ble fastsatt 31. januar 2022, men i etterkant av det fikk vi innspill på at det var uheldig at det ikke var tillatt å fange villfisk i Dokka, Etna og Dokka Etna. Vi valgte derfor å sende ut et forslag til endring av forskriften på en begrenset høring 1. april 2022.

Ut fra høringsinnspillene har vi nå fastsatt en ny forskrift om fiske i Randsfjorden med tilløpselver- og bekker. Endringene går ut på at fredning av naturlig reprodusert ørret og minstemålet på 50 cm for ørret nå kun gjelder selve Randsfjorden. I tilløpsbekker og elver blir det fortsatt tillatt å fange vill aure, og minstemålet på aure blir her 35 cm.

Forskriften er omfattende og detaljert, og kan være krevende å sette seg inn i. Det vil derfor bli utarbeidet informasjonsmateriell spesielt rettet mot ulike type fiskere.

Fiskeforskrift Randsfjorden.

Kommentarer til fiskeforskrift i Randsfjorden

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy