Hjem Fiske Fantastisk start på laksesesongen – Flere lakser ble landet tidlig

Fantastisk start på laksesesongen – Flere lakser ble landet tidlig

Av Redaksjonen

Året lakseåpning har vært helt fantastisk, det fanges laks etter laks forskjellige steder i Norge. Flest lakser ser det ut som elvens dronning Namsen har levert i skrivende stund.

I år har vi ikke helt klart å fast slå hvilken av tre lakser som var den første.
Den første i Gaula kom opp på land 00:17 den ble fanget på Melhus av en fisker Fiskeavisen ikke har greid å komme i kontakt med.

De to andre laksene det står mellom er fanget i Namsen i tidsrommet 00:15-00:17
Åge Willy Bergseter og Lars Rennemo fisker hos Lilleøen Gård ved Namsen. Deres laks kom på land klokken 00:17 også. Siste laksen melder Lakseboersen.no var på land klokken 00:10, men kilder til Fiskeavisen kan fortelle at den var på land rund kvart over.

Det var fisker Øyvind Kvalvåg og Roer Tony Løvold som fikk på en laks på hele 12,5 kilo 00:10 tatt på en wobbler. Nøyaktig klokkeslett her vi ikke fått verifisert enda.

– Var en god følelse, noen på siden hadde ett napp rett før oss og når vi først fikk på laksen raste den ut 100 meter på det som kjentes ut som det tok 0 sekunder, forteller Tony Løvold til Fiskeavisen.

Laksen til Øyvind Kvalvåg og Roer Tony Løvold – Foto Privat

Lakseboersen.no er det meldt inn 13 lakser klokken 02:00. Vi i Fiskeavisen vet at det er flere fangster som ikke har blitt meldt inn enda. Alle laks som fanges skal meldes til børsen som er knyttet til elven det fiskes i.

Ganske tidlig så smeller det på Grande Gaard også, men der mister fiskeren laksen etter litt kjøring. Klokken 00:40 hugger det til en ny flott laks på Grande Gård, denne flotte laksen veide 9,6 kilo og ble tatt av fisker Morten Arne Lunde og roer Emil Auren.

– Det er like fantastisk hver gang, forteller Morten Arne Lunde, til Fiskeavisen.

Namsen / Grande Gaard – Video: Tuva Auren

– Det å ro på årest første laks på grandevaldene var kjempespennende! En knallstart på sesongen, forteller Emil Auren til Fiskeavisen.

Christian Gartland, som produserer egne wobblere, fikk en knallstart på valdet Jørem. Han var roer for fisker Steinar, som klokken 02:00 fikk på land en fin laks på 10 kilo. En fin debut i Namsen for “Nessie-wobbleren”. Ryktene sier at det ble tatt flere fisker på “Nessie” i løpet av natten.

Bilder fra åpningsfiske

Vi i Fiskeavisen er fullt klar over at det er flere elver som har vært åpne siden 15.Mai.
Vi har skrevet om den første laksen som ble tatt da også. Grunnen til at vi kaller dette sesongens første laks er for at 1.juni er den offisielle åpningen av lakseelvene i Norge.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy