Hjem FiskeFluefiske Fiskesjuk i Mars

Fiskesjuk i Mars

Av Bård Hammer

Nå begynner det å bli i overkant lenge siden jeg har vært ute og fisket. Jeg var en tur i Fredrikstad for å møte StreamstixTorgeir og teste prototyper på noen nye Streamstixstenger som kommer til sommeren. Men Torgeir var streng og gav meg munnkurv. Håper jeg ikke blåser kundeforholdet mitt ved å si: De som er interessert i lett tørrfluefiske kan glede seg. Da vi var ferdig med testingen var jeg så kald at det ble med noen få kast med ei lita reke. Da den av en eller annen uforklarlig grunn var borte, så dro jeg hjem.

Jeg fikk også lurt med meg kjæresten og noen venner på en matpakke- og kaffetur til Øyungen med et dårlig skjult motiv: Er det åpent vann der det renner en elv/bekk fra Rottungen  ut i Gåslungen? Vi kom ikke så langt som til Gåslungen, for jeg fant åpent vann mellom Øyungen og Gåslungen. Jeg hadde ikke trodd det skulle være så mye strøm der. Siden jeg ikke hadde med meg brukerutstyret ble det sporenstreks klekket ut en “komme tilbake neste helg” plan.

Søndagen kom og jeg dro med meg Sunniva og bikkjene, men vi kom oss dessverre alt for sent avgårde solen var på hell og det samme var temperaturen. Det ble en kaffe og matpakkepause på Øyungen mens vi så på folk med karbon under beina istedenfor i hånda. Skjønner ikke hva de tenker på. Men det kan hende noen av dem synes det så litt rart ut med en overentusistisk fyr som går og babler usammenhengende om streamere vs nymfer, og håpefulle utsagn om fjærmygg og steinfluer med gamasjer på og en stangtube stikkende ut av sekken. Nuvel. Det begynte å bli kaldt, så vi tusla nedover mot bilen igjen. Men et stykke nedover greide jeg ikke lenger. Jeg vasa i knehøy snø ned til Skarselva og rigga streamerstanga. En Streamstix Stealth #4 9,6′ med en Royal Wulff sinktip line på en Slate Lightweight. En combo jeg ikke har testa mer enn et par kast tidligere, men som av naturlige årsaker som is i stangringene måtte utsettes til en senere anledning Jeg satte på en liten sort Wooly Bugger med orange hode og tok noen kast. Det fungerte utmerket. Litt vanskelig å komme til, men med en kjapp forflyttelse så kom jeg bedre til. Jeg hadde ingen tro på å få fisk, men å stå der og kaste litt med lett utstyr var en fantastisk god følelse. Jeg bytta til en red tag nymfe og tok noen kast til før jeg pakket sammen og tusla videre ned til bilen. Jeg var noen kilo lettere.

Men jeg sitter her nå, kiloene er tilbake. Det kjennes ut som om det er flere også. Jeg begynner å få seriøse problemer med å konsentrere meg om noe som helst annet enn å drømme om å fiske om dagen. Jeg merker at jeg holder kortere og kortere mellom hver gang jeg får anledning til å fiske. Er det flere med meg?
Det blir garantert ut med fiskestanga til helgen. Blir det Sjøørret eller Harr? Vanskelig å si, men det er ihvertfall meldt varmegrader på dagtid.

 

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy