Hjem Fiske “Mallorca stang” vs rognkjeks på 3,6 kg”

“Mallorca stang” vs rognkjeks på 3,6 kg”

Av Daniel

Det er ikke alltid utstyret det står på ser dere!

Et sted i Rogaland bor det digre rognkjekser på opp mot 4-6 kg. Vi ( redaktøren ) og Sebastian Rinaldo Pedersen (20) fra Stavanger har gjort flere forsøk på å lure opp disse. De andre gangene har vi hatt med skikkelig utstyr, men denne gang dro Sebastian på tur for å guide en annen artsfiske venn til kloskate. Derfor la han  det skikkelige fiskeutstyret igjen hjemme. Været ødela dessverre for satsingen deres etter kloskate , Derfor gikk turen til  kaien i Dirdal for å se om rognkjeksen var “hjemme”.

Sebastian hadde pakket lett. Noen cidere og en fiskestang han kjøpte på en ferietur til Mallorca for noen år siden (se bilde lenger nede i saken) . Hans plan var egentlig bare å holde sin artsfiske venn med selskap.  Så la han merke til en av disse rognkjeksene vi så mange ganger har prøvd oss på.

Han tenkte  at det kom til å gå slik som de andre gangene.  Total blanking, men hentet den vesle Mallorca stangen sin og egnet den med en hel reke. Det var tydeligvis det som var fasiten, for denne gang tok rognkjeksen!

Nå hang det altså en stor ball av en fisk i enden på denne leke stangen.

Mallorca stangen som den blir kalt! Mest egnet for barn og lek. Kastevekt på 4-gram kanskje?

Vel, er det ikke typisk? Det er vist ikke alltid man trenger utstyr til mange tusen kroner. Historien ender godt og Sebastian kan notere en solid pers på rognkjeks.. tatt på en liten barnestang. Gratulerer så masse!

Solid rognkjeks på 3,6 kg og en fornøyd sportsfisker. Foto: Are Andersen

“Mallorca stang”  til  førti kroner var altså greia. Nå vet vi det.

 

Publisert av Raphael Pedersen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy