Hjem Fiske Flere lakseelver åpner i natt – Vi har tatt temperaturen på laksefiskerne

Flere lakseelver åpner i natt – Vi har tatt temperaturen på laksefiskerne

Av Daniel

I natt er den offisielle åpningen av en rekke lakseelver. Det er alt noen som har tjuvstartet sesongen, men for de fleste så starter laksefiske sesongen nå i natt.
Alt er det en rekke fiskere som har kommet seg på plass, men andre pakker sekken for fullt og er på vei til sin favoritt elv. Kan tenke meg det er mange ekstremt spente fiskere som nå venter til datoen skal endres til 01.06 som skjer klokken 00:01 i natt.

Torbjørn Forseth som er forsker ved Norsk institutt for naturforskning (Nina) og leder av Vitenskapelig råd for lakseforvaltning. Sier til DN.no: Jeg er forsiktig med å spå. Men det var et bra innsig av mellomlaks i fjor. Det indikerer at det blir et godt innsig av storlaks i store deler av landet i år, i alle fall fra Sørvestlandet og nordover sier Torbjørn Forseth.

Det skal bli veldig spennende å se om Torbjørn har rett. Om det blir mye stor laks i natt, så blir det mange lykkelige laksefiskere der ute. Vi i Fiskeavisen har selvfølgelig tatt temperaturen timene før det smeller.

Tresun Salihi Fra Lillesand kan fortelle at han skal fiske i Tovdal/Birkeland. De første 12 timene blir i sone 2.
Vel forventingene for i natt? Tja? Følsen av å kjøre laksen og lyden av snella er vel det vi fleste går å venter på! Så i natt blir det knall å kunne hilse på kongen av elva igjen.

Ole Martin Gilbu Er på vei opp til Lygna når vi prater med han.
Han kan fortelle etter en lang vinter og ventetid så er forventningene på topp men svært lav vannføring gjør jo at man vet det blir vanskelig. Uansett flua skal ut i elva. Fyttigrisen å deilig det blir å komme i gang igjen!

Simen Nicolaisen Er opprinnelig fra Mysen men har bosatt seg kun et steinkast fra Altaelva. Simen kan fortelle at i natt skal jeg teste ut ett nytt utstyr og er spent på om jeg er fornøyd. Forventningene er å observere lakseaktivitet. Siden det er tidlig på sesongen i Alta kan man ikke forvente store fangsten eller i hele tatt å merke tegn etter laks, men sola skinner, midnattssola er i gang og ikke er det minusgrader. I natt forventer jeg å finne roen med fiskestanga og godt selskap i Altaelva.

Arne Gravseth Fra ytre vikna og skal fiske på urstadmælen i namsen.
Han kan fortelle til oss at han forventer at en riktig stor laks skal hugge til i natt.

Johan Tørrisen Har reist fra Flisa i Hedmark til Surnadal i Møre og Romsdal.
Han forteller at det er 40 mil å kjøre å at han har absolutt ingen forventninger, bare en drøm om at det hogger skikkelig på en gang på mårraskvisten.

Vi i Fiskeavisen ønsker alle fiskerne skitt fiske i natt!
For deg som ikke får fisket i natt eller i morgen, så kan du følge laksefiske live på Facebooksidene til Fisketv  –Facebook.com/FiskeTV.no i morgen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy