Hjem Fiskeguider Fluemønsterleksikon – En bok full av gleder

Fluemønsterleksikon – En bok full av gleder

Av Ole Martin Gilbu

En bok full av gleder er en god start å beskrive innholdet i denne boken ettersom fiskefluer for meg er små gleder. Jeg skal komme tilbake til boken og innholdet litt lenger ned, men jeg vil få med noe annet først av følelsen jeg fikk da jeg satte meg ned med denne boken.

I barndommen og ungdomstiden min så var ulike fiskebøker noe jeg brukte mye tid på å sitte å lese. Jeg satt ofte oppe sene kvelder å leste fiskebøker til jeg sovnet med bøkene på magen. På skolen snek jeg ofte med meg fiskebøkene i sekken og satt å leste disse i stedet for andre bøker vi måtte lese. Brukte tiden på å pugge og lese så mye fiskebøker jeg kunne. Så man kan si jeg var glad i bøker som omhandlet et eller annet om fiske.bok-1-1024x683

Det er nå mange år siden jeg har satt meg ned med en bok, men da det i posten dukket opp en bok som det sto «FLUEMØNSTERLEKSIKON» med bilde av mange fluer foran så var det bare å komme seg inn, mekke en kopp med varm kakao og slå seg ned i godstolen.

FLUEMØNSTERLEKSIKON er en ny oppgradert utgave av orginalen som kom i 2008. Forfatterene er Lars Lenth, Rune Johansen og Svein Røbergshagen. Denne  nye utgaven er revidert av Barry Ord Clarke. Vega forlag.

I  denne boken er det fylt opp med over 1000 forskjellige fluemønstere av de viktigste og mest populære fiskefluene som er. I denne boken strekker det seg fra A til Å der man finner alt fra gamle klassikere til mer moderne fluer. Under hver flue får man en beskrivelse av matrialer som er brukt i den aktuelle fluen, litt historie, bruksområder og beskrivelse.  Valg av fluene i boken er bra og selv om det er mange fluer jeg personlig ikke har hørt om før så er det ekstra moro å sitte å se og lese om de forskjellige fluene. Alt fra fluer til tørt, laksefluer til sjøørretfluer.

bok8-1024x663

Så kommer det store spørsmålet her da og det lyder rett og slett slik:

Hvorfor i alle dager skal man kjøpe en slik bok med ulike fluemønster når man kan bruke internett og søke opp det meste innen kort tid ??

Svaret for meg er forbundet med det jeg skrev i starten av innlegget. Gleden av å sitte med en bok er i mine øyne større enn å søke det opp på internett. Det er bare den følesen av å holde boken, bla imellom sidene der det kommer opp små bilder av fluer man både har sett,og ikke sett før, samt man får nyttig info. Man føler man blar igjennom en historie med fluebinding ettersom både moderne og klassiske fluer kommer til syne. Fluemønsterleksikonet gjorde at jeg fikk følelsen av en enkel lærebok  der jeg både lærte mye nytt og i tillegg fikk inspirasjon til nye fluemønstere jeg kunne tenkt meg å utforske mer på.

FLUEMØNSTERLEKSIKONET er jeg ikke redd for å anbefale og denne boken skal jeg sammen med min sønn på 6 år nyte godt på sengekanten før nattesøvnen må til. Denne boken har fått en fast plass allerede i bokhylla. Jeg måtte kaste bort noen av romantikk bøkene til min kjære kone, men det gjør veldig lite når jeg vet at jeg har en bok fylt opp med små gleder stående i bokhyllen.

bok5

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Tid til overs? Her er fiskeavisens tidsfordriv-tips - Fiskeavisen.no 20. mars 2020 - 14:19

[…] av Lars NilssenFluemønsterleksikon – En bok full av gleder Effektivt Laksefiske – En bok av Jan ArhaugHekta på fiske – […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy