Hjem Fiske Martin Røste skjønte lite: fikk gjedde på over 16 kilo!

Martin Røste skjønte lite: fikk gjedde på over 16 kilo!

Av Redaksjonen

Martin Røste fra Ottestad fikk en så stor gjedde at de fleste i den norske befolkningen hadde fryktet den. Det er kanskje ikke så rart, når man ser den store kjeften til en gjedde på over 16 kilo.

Når Fiskeavisen kommer i kontakt med Røste er det ikke noen tvil om at han er fornøyd med den enorme gjedda han har fått.

– Jeg var målløs og skjønte lite når vi så hvor sykt grov den var! Skal også sies at det var den mest strøkne gjedda jeg har fått, null skader, blank og et fantastisk mønster, forteller den lykkelige fiskeren til Fiskeavisen.

Les også; Gjeddefisket som ga en enorm ørret

Røste var ute med kompisen Fredrick Evensen. Fiskerne håpet på at de kanskje skulle få en gjedde på 8 kilo (pluss) i løpet av dagen.

– Vi dro utpå vannet i 12 tida med et mål om 8+ fisk ila dagen. Etter et par timers fiske og bare noen små i båten, satte jeg på en dextershad (Red. Anm: En gummi jigg) på 25cm som jeg hadde trua på, og la kastet over en plass jeg nettopp hadde fått en liten en.

Martin med drømmegjedda!

Så smalt det i stanga til Martin.

– Hugget kom nesten med en gang shadden (Red.Anm: jiggen) landa etter et par sveiv! Kjente med en gang at det var en bedre fisk og etter en kort stund så vi fisken i overflata, forteller Røste.

Når kompisene fikk se fisken var første tanke at det var en fisk mellom 8 – 10 kilo, men her skulle de bomme godt på vekta.

– Etter et minutt til kom fisken til båten og det var først da vi så at det var en vesentlig større fisk! Så med en gang at den var fryktelig lang, men tenkte først 12-13kg når vi håva den med tanke på at gjeddene ofte ikke har den beste kondisen om sommeren. Det var først når vi løfta den opp i båten og vi la den på målebrettet at vi så hvor grov og utrolig lang den var! 133cm og en kondis jeg ikke trodde var mulig der på sommeren, forteller Røste til Fiskeavisen.

Les også: Martin har fått 37 gjedder, den siste var et monster

Fiskerne fikk gjedda raskt opp i veienettet der vekta vippet mellom 18,2 og 18,4 kilo. De anslo da at vekta ble på 18,3 kilo. Etter at de fikk trekt fra vekta til veienettet ble vekta;

– Drømmefisken veid til hele 16640g! Fikk den kjapt ned i håven igjen og lot den hente seg inn i en del minutter før det ble et par kjappe bilder og den strøkne fisken fikk svømme tilbake igjen, forteller Røste.

Røste var i sjokk etter han hadde fått en ny personelig rekord med denne store gjedda. Avslutningsvis forteller han til Fiskeavisen at han ikke hadde greid dette uten fiskekompisen.

– Var et stort sjokk og skjønte lite av hva som hadde skjedd resten av turen! Hadde aldri drømt om å få en så stor gjedde på spinnfiske noengang og kommer aldri til å glemme den fisken! Må også få rette en stor takk til Fredrick Evensen som var med for solid håving og en rå tur! Hadde aldri vært mulig å fått den fisken uten hans kunnskap og hjelp, avslutter Røste til Fiskeavisen.

Se også videoen av gjedde på over 20 kilo her!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Storgjedda som nesten ødela billig snella på Mjøsa - Fiskeavisen.no 12. mars 2021 - 18:50

[…] Les også: MARTIN RØSTE SKJØNTE LITE: FIKK GJEDDE PÅ OVER 16 KILO! […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy