Hjem Fiske Martin har fått 37 gjedder, den siste var et monster

Martin har fått 37 gjedder, den siste var et monster

Av Redaksjonen

Det er ikke første gang Fiskeavisen skriver om denne unge storfiskeren Martin Syverud på 18 år. Fiskeren har flere flotte fangster på samvittigheten. Det kommer ikke som noe sjokk på oss i Fiskeavisen at denne fiskeren har fått hele 37 gjedder på de siste fire turene sine, og hvorav hele 9 stykker er mellom 10-11 kilo. Det hele skulle toppe seg da Martin var ute nå på mandag, da en virkelig rugg skulle rase ut sena på snella.

Les også: Dette er hvordan du isfisker etter storgjedda

– Mandagen startet klokken halv 8, jeg tok mort opp fra fryseren og kjørte ut til vannet og var på isen ca klokken 9. Satte ut alle stengene og gikk tilbake til campen.Det tok ikke lange tiden før det beit, men det var en liten en på rundt 5 kilo. Så satte jeg ut igjen, og bare et kvarter senere fikk jeg en litt bedre en på 10,7 kg. Holdt på med den en god stund og ble fornøyd med den, før det ble stille i ett par timer. Plutselig ga nappvarsleren noen få Pip i en lang periode, så trodde det var sentrifugalbremsen som var litt for løs. Gikk bort og skulle sveive inn da jeg kjente det ble tungt, forteller Martin til Fiskeavisen.

Den hemmelighetsfulle fiskeren er på isen en plass i sør/øst-Norge, og har liten anelse på hva som befinner seg i andre enden da han gjør mot-hugget.

Synes du vi gjør en god jobb? Da kan du støtte oss!

– Jeg ga da et skikkelig mothugg og det bare bråsnudde i andre enden, og gikk 20m rett ned til bunn og videre utover. Jeg skjønte fort at det var en massiv fisk og etter en fight på drøye 10 min fikk jeg fortommen opp av hullet. Skulle prøve å dra den opp da den igjen snudde, og tok 20 meter til i et sykt utras. Etter 5 minutter til kom den endelig opp, og da var jeg sjokkert. Den var lengre enn stanga som er 120cm! Målte den til 124 cm og veide den i En ikea pose. Da viste vekta 14,5 kg. Jeg var i himmelen. For etter å ha fått nok 10kgs, var det deilig med en som det var litt størrelse på, forteller den overlykkelige fiskeren til Fiskeavisen.

Martin avslutter stolt med å si at dette var hans niende fisk på over 10 kilo på kun fire turer.

Norgesrekorden på gjedde er tatt av Willy Fiskelausen Hvorup i Grøtlitjernet på Stavsjø i 2017. Gjedda Willy fikk veide hele 19,5 kilo.

Les også: Dette er kanskje verdens største gjedde – https://www.fiskeavisen.no/verdens-storste-gjedde/

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Martin Røste skjønte lite: fikk gjedde på over 16 kilo! - Fiskeavisen.no 7. september 2020 - 18:52

[…] Les også: Martin har fått 37 gjedder, den siste var et monster […]

Svar
Storgjedda som nesten ødela billig snella på Mjøsa - Fiskeavisen.no 12. mars 2021 - 18:50

[…] Les også: MARTIN HAR FÅTT 37 GJEDDER, DEN SISTE VAR ET MONSTER […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy