Hjem Fiske Gjeddefisket som ga en enorm ørret

Gjeddefisket som ga en enorm ørret

Av Redaksjonen

Innimellom kan det være ekstra morsomt å få en bifangst. Morten Opsahl var egentlig ute etter gjedde, da en ørret på over 8 kilo bestemte seg for å ta den gjedde lignende jiggen til fiskeren.

– Stor gjedde på spinnfiske var målet, og McPike 25cm i nye, naturtro farger stod på menyen, forteller Opsahl.

Gjeddefisket på denne tiden kan være svært bra, men denne dagen var det usedvanlig tregt, og mye tydet på at leken var i full gang. Noe som ga en gjeddefri dag for Opsahl.

– Det som lenge lå an til å bli nok en dag i glemmeboka, fikk brått helomvending da jeg helt plutselig fikk slakkhugg snaut ti meter fra båtripa.

Les også: Topp 5 ferskvannssluker

– Tilslaget satt, og hissige headshakes som minnet om en mellomstor gjedde var det første som møtte meg. Da fisken plutselig raste avgårde i to timeters lange jafs, kom fiskeskjelven. Fisken tok tilslutt helomvending, og steg rett opp mot overflaten der den begynte å vrenge på seg gjentatte ganger, forteller Opsahl.

Opsahl synes fisken oppførte seg på en merkelig måte, var det gjedde?

– Det var noe som skurret med måten den oppførte seg på, og jeg vurderte feilkroking som mulig årsak, men i samme øyeblikk kom en diger ørret til syne foran båten. Det var noen dramatiske sekunder i sluttfasen av kjøringen, og i samme øyeblikk som håven omfavnet fisken, løsnet krokene fra kjeften, forteller Opsahl til Fiskeavisen.

Gjeddefiskeren har sett mye stor ørret i sitt liv, men noe av dette kaliberet var ikke noe hverdagssyn.

– Jeg har sett stor ørret tidligere, men denne var enormt mye større enn noen annen ørret jeg hadde sett før. Det er vanskelig å beskrive følelsene man får når man får en slik fisk, men den fører til pipestemme, svikt i beina og en strøm av eufori som brer seg rundt i hele kroppen, forteller Opsahl.

Det var ikke noe liten fisk som Opsahl fikk målt til 86 cm og veid til 8140 gram.

– Jeg boblet over av glede. Etter en kjapp fotosession ble fisken sluppet pent tilbake der den hører hjemme, og hvem vet, kanskje den havner i håven igjen en dag.

Det ble ingen storgjedde den dagen for gjeddefiskeren, men kan si seg godt fornøyd med en ny pers på ørret.

– Ps. At gjedde spiser ørret er ingen hemmelighet, men det går andre veien også. Fargen den tok på var nemlig Real Pike, avslutter Opsahl til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy