Hjem Fiske 15 år gammel rekord slått under Langesund fiskefestival

15 år gammel rekord slått under Langesund fiskefestival

Av Redaksjonen

Den 15 år gamle hvitskate-rekorden på 8,5 kilo fikk se seg slått av Fredrik Tronhuus fra Oslo, under Langesund fiskefestival i år. Fisken hadde en vekt på hele 9,673 kilo, og slo den tidligere rekorden med 1,2 kilo.

Tronhuus hadde med seg mennesker med mye kunnskap da han vår ute og fisket i båten til Atle Høidalen fra Team Colibri, og Kristian Mæland som driver fiskeutstyrsbutikken Campelen.

Foto: Privat

– Vi er alle hekta på dypvannsfiske, og bestemte oss for at det er rett ut på dypet. I første omgang tenkte vi at det var brosme vi skulle sikte oss inn på, for det har vi ganske god greie på i området. Har tatt en håndfull over ti kg i år, der. Det traff ikke, så vi diskuterte litt over kartplotteren på et kart om Atle har laget selv, og fant en skrent som så veldig lovende ut. Den gikk vel ned til 650m eller noe sånt, men vi la oss litt opp fra bunn. Satt ut et glidende takkel med sirkel og en hattifnatt på bom med pater noster på min stang, forteller Tronhuus til Fiskeavisen.

Når du fisker så dypt er det ikke alltid like enkelt å kjenne om det napper. Det var noe Tronhuus fikk føle på.

– Det er litt vanskelig å kjenne alt som skjer så langt nede synes jeg, så jeg kjørte noen tilfeldige tilslag innimellom for å kjenne om det kunne være noe på. Og plutselig kjente jeg at det var sykt tungt. Først tenkte jeg at det må ha satt seg fast i mudderet, men det fortsatte å være tungt men jeg fikk sveivet. Da ble det bare å jobbe på drøyt 570 meter senere ser vi det kommer opp et stort flak, og Kristian byter ut: SKATE! Første skate for min del, forteller Tronhuus.

Når Fiskeavisen prater med Tronhuus, kan han avsløre at han spiste den samme dagen.

– Spiste den til middag i dag faktisk. Nydelig mat, forteller Tronhuus.

Tornhuus sender også en bilde av takkelet som han lurte fisken på.

– Dette er laget av gutta på Campelen, forteller en stolt Tronhuus.

Foto: Privat.

I dette blogginnlegget fra Team Colibri ser du bildet av kartet som Atle har laget. Det er den vi brukte for å finne formasjoner vi hadde tro på å legge oss på. Bare å ta det bildet for å illustrere hvordan vi leter etter fiskeplasser, forteller Tornhuus.

Storfisken stakk av med hele to plaketter under Langesund fiskefestivalen. Tornhuus fikk en plakett for størst horngjel.

Foto: Privat.

Utstyret som ble brukt var:

Stang: shimano aspire 30-50lb
Snelle: shimano talica 16 II
Takkel: Hattifnatt fra Campelen på Bryggen i Bergen
Snøre: Spiderwire stealth 0.30mm
Agn: hel makrell fra Tønsberg

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy