Hjem Fiske Drømmeturen til Finnmarksvidda

Drømmeturen til Finnmarksvidda

Av Redaksjonen

Det har blitt mye testing og trening på guttene. det er viktig at alt fungerer når de skal være på tur i flere uker. Foto: privat

Nå er det kun dager til de stikker på drømmeturen, de skal nyte Finnmarksvidda i 24 dager.

De er 5 kamerater, med hver sin packraft, en haug med fiskestenger og tunge pakninger. 9 juli flyr de langt inn på vidda, for så å vandre og padle rundt i disse fantastiske områdene.

Målet for turen er en skikkelig fisketur i et område som de tidligere bare har hørt snakk om, og som de har sett mye på film. Avstanden de skal forflytte seg er på bare 12 mil, så de har god tid til å nyte fiske og friluftsliv.

For å kunne starte mitt i hjertet av vidda, har de leid flytransport. Dette gjør at de kan starte turen midt i hjertet av Finnmarksvidda.

Langt inne på vidda, er det liten sjans for at de kommer i kontakt med noe mobilnett. På slike turer kan det alltid hende det uforutsette, så de har valgt å ta med seg en Garmin Inreach som sikkerhet. En Inreach er en enhet som lar deg kommunisere via satellittnettverk. Den fungerer også som nødpeilesender.

LES OGSÅ: TEST AV GARMIN GPSMAP 66I – EN GPS MED SATCOM

Fiskeavisen har vært i kontakt med Mats Nygård, som kan fortelle at det har vært mye forberedelser til denne turen.

Det har blitt mange telefoner til folk som har vært inne i området tidligere, samt att de har sett mangfoldige timer med filmer fra området, forteller Mats.

Ørretfiske på Finnmarksvidda kan være en opplevelser, forteller Mats. Vi har hatt flere kvelder der vi har sett filmer på Youtube om fantastisk fiske.

I dagene som gjenstår før avreise, er det testing av utstyr som står på planen. Det er viktig at alt fungerer, og ikke minst er i god forfatning før avreise.

Mat er viktig på en slik tur. De har med noe ferdig frysetørret mat, potetmos, supper og havregryn.

Målet for turen er jo fiske, så vi forventer egentlig å spise mye selvfisket ørret eller annen fisk, sier Mats.

Mats forteller videre at det derfor er pakket mye fiskeutstyr. Fiskevesken er fylt med døgnfluer, nymfer, vårfluer, landinsekter og streamere.

Vi har også med mye forskjellig i slukboksen, og i tillegg har i med mark, forteller Mats.

Det blir spennende å få høre fra guttene når de er tilbake fra denne turen. Kanskje kommer det en rapport underveis også.

Det er disse guttene som snart drar inn på vidda:

  • Mats Nygård (20) fra Mysen
  • Loke Holt (17) fra Havnås
  • Ole Jacob Lippestad (19) fra Mysen
  • Lars Bjørnar Ericsson (21) fra Hærland
  • Gisle Sigdestad (19) fra Degernes

Fiskeavisen ønsker guttene god tur.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy