Hjem Nyheter Forskere tror at haier kan være påvirket av kokain

Forskere tror at haier kan være påvirket av kokain

Av Redaksjonen
hai

I de varme farvannene utenfor Floridas kyst har det blitt observert merkelig adferd blant hai de siste ukene.

Rapporter om hai som normalt er sky og tilbakeholdne, som plutselig nærmer seg mennesker, samt hai som svømmer rundt i sirkler uten tilsynelatende grunn, har skapt bekymring blant forskere og lokalsamfunnet.

Hai er vanligvis sky og unngår mennesker, men nå ser man dem aktivt nærme seg båter og svømme rundt mennesker i vannet. Det er tydelig at noe har forstyrret deres naturlige atferdsmønster.

Man tror at det handler om kokain, skriver The Guardian

Det har den siste tiden blitt funnet en rekke pakker med kokain på kysten av Florida, kokain man tror kan stamme fra smugling. Funnene er en av de potensielle forklaringene på det uvanlige oppførselen. Det spekuleres i om kokainen kan ha forurenset havmiljøet og påvirket haienes adferd. Imidlertid er det også andre mulige årsaker som forskere undersøker, inkludert endringer i matvaner eller påvirkning av menneskelig aktivitet i området.

Lokale myndigheter har blitt varslet om de uvanlige observasjonene og jobber sammen med forskere for å overvåke situasjonen nøye. Dyrevernorganisasjoner og miljøvernere er også involvert i å forstå årsaken bak den unormale adferden og iverksette tiltak for å beskytte både hai og mennesker som ferdes i området.

Selv om situasjonen er uvanlig og potensielt bekymringsfull, forsikrer forskere og eksperter at de vil fortsette å overvåke situasjonen og søke etter svar. Inntil da blir publikum oppfordret til å være forsiktige når de ferdes i havet og respektere dyrelivet som deler disse farvannene med oss.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy