Hjem Fiske Fra 5 kilos ørret rekord til 6 kilos rekord

Fra 5 kilos ørret rekord til 6 kilos rekord

Av Redaksjonen

Nils Petter Engelstad, har børstet støvet av sin Atlantic 403 Zoom, med en legendarisk Cardinial 77.

Dette er blytungt, skikkelig retro utstyr fra slutten av syttitallet, som jeg i den tiden hadde kjøpt for mine konfirmasjonspenger.

Nils Petter Engelstad

Julen 2020 var på hell, og lysten etter en fisketur var skikkelig påtrengende.

– Utfordringen var selvsagt min nye hofte. Det var bare 4 uker siden den var helt ny, så krykker var jeg fortsatt helt avhengig av, forteller Nils Petter.

Det ble en tur innom butikken for å kjøpe en ny sene til den eldre Cardinalen, samt noen skikkelige brodder for å ha på bena. Han skulle prøve å fiske med sluk, på Mjøsas glatte bredder, som var full av isete steiner. Datoen var 30 desember, og det var snart et nytt år. Kanskje burde han ha drevet med andre ting, enn å drive å kaste en sluk for å få fisk på en av julens siste dager.

Det skulle ikke ta lang tid før dette ble en minnerik dag. På det fjerde kastet gikk det på en skikkelig rugg. De neste minuttene ble en skikkelig kamp, med en fisk som absolutt ikke skulle på land. Det ble mange voldsomme utras, en virkelig fin utfordring for den litt aldrende Cardinalen. Etter 20 minutter la den seg over på siden, ganske så sliten. Han hadde landet en fin ørret på 5 kg og 76 cm. Han avsluttet året, med årets største.

Retro fiskeutstyr med en kjempeørret

I april ble det på ny en tur ned til Mjøsa. Nå med nytt utstyr, noe lettere enn det gamle. I påvente av oppstart av trollingfiske, måtte en også denne gangen fiske fra land. Denne dagen ble ikke som i romjulen. Fisken var ikke like bitevillig. Han fisket en god stund, prøvde forskjellige sluker, men det var ikke mye fisk å kjenne.

Han valgte til slutt å bytte til en 30 grams Duo Fusion 90. Han kastet et lang fint kast, og rett etter at han begynte å sveive, hogg det til noe skikkelig. Det var en stor fisk som hadde tatt sluken, Fisken hadde ingen planer om en snarlig tur på land. Det ble ingen store utras, men den holdt godt igjen, når det ble gjort forsøk på å få den inn mot land. Fisken gjorde skikkelig motstand, og når den ble presset litt for mye,  gikk den rett til værs.

Etter hvert fikk han hjelp av andre til å få denne fisken i håven, for selvsagt var jo den håven han hadde med seg, litt i det minste laget. Fisken var 6 kilo og hele 84 centimeter. Det ble en ny personlig rekord på Mjøsas bredd.

Fiskeavisen gratulerer med fin fangst.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy