Hjem FiskeFluefiske Gjeddefiske på Nesodden 14.06.2017

Gjeddefiske på Nesodden 14.06.2017

Av Bård Hammer

Mormor har begynt å bli skrall og er for tiden på et sykehjem på Nesodden. Jeg tenkte å svinge ut dit en tur før sommerferien, hva er vel mer naturlig enn å ta med brukerutstyret for gjeddefiske? Her snakker vi flere gjeddefluer i smekken.

Etter et par timer hos Mormor hoppet jeg i bilen og ringte Glenn. En kompis som har blitt igjen der ute på landet. Han har vel nærmest et småbruk, med hester og høner. I tillegg har han en egen gjeddedam.

Digg å fiske gjedde i hagen


Glenn var på vei hjem fra en skoleavslutning, så jeg tyvstartet. Det sto tre skumle hester og så olmt på meg mens jeg rigga stanga. Heldigvis var det i motsatt retning av vannet. Personlig synes jeg hest egner seg best som mat. Gjerne grillet, men folk får seg visst til å sitte på dem eller henge etter i vogner og greier. Ikke noe for meg. Bortsett fra en havhest til å trekke bellybåten. Det kunne gjort seg.

Nuvel. Da Streamstix Pikehunteren var ferdig rigga med den nye Royal Wulff Ambush Triangle Taper Short Belly lina. Gikk jeg ned på flytebrygga for å varme opp mens jeg ventet på Glenn. Klumpen på den ambushlina er latterlig tykk. Og den flyter. Men med en synkefortom til laks som går over en stålfortom fikk jeg fluene fint ned. Kastinga var det verre med. Det er tunge saker som skal kastes, men med litt konsentrasjon og riktig dobbelttrekk fikk jeg god lengde med de store fluene.

Glenn ankom og vi ble stående og kaste og prate litt. Etter en stund skulle han legge barna, så jeg hoppa i jolla og rodde over til en bukt på andre siden. Etter et par fluebytter og et plask i sivet fortsatte jeg langs kanten. Jeg hadde en på, men den slapp fort. Det er ikke alltid like lett å beregne avstander når jeg står der og kaster inn i sivet, så det ble en og annen vannlilje. Da Glenn kom ut igjen heiv han ut en flue og det hogg på en gjedde på første kastet, men den slapp før han fikk den inn. Ikke lenge etter beit det på hos meg. Inn kom det en fin liten gjedde på kanskje to kilo.

En liten gjedde

Jeg hadde røket hempa på stålfortommen, så den var knytt rett på flua. Ikke noe problem i seg selv, men det gjorde det vanskelig å skifte flue. Og den jeg hadde på begynte å se litt sliten ut. Etter en tur på brygga med tang og klemmehylser(?) bar turen utpå igjen. Etter kort tid beit det på en minigjedde. Det var det siste jeg fikk den dagen. Fornøyd med innsatsen satte jeg meg i bilen og kjørte hjemover.

 

En veldig liten gjedde
_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_27]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy