Hjem Fiske Sjøørreten ble bare større og større, før dette beistet satt på!

Sjøørreten ble bare større og større, før dette beistet satt på!

Av Redaksjonen

Sigve Urne fikk en vaskebjørn-lignende flue av en kompis. Etter det ble fisken bare større, helt til kroken ble knekt i munnen på en sjøørret på 77 cm.

– Jeg tok turen sammen med en kompis til en lur plass i Sogn og Fjordane! Vi fisker fredag-søndag. Første dagen var det vanvittig dårlig vær. Regn og mye vind hele dagen. Rundt 25 sjøørreter oss i mellom den dagen, pluss den store. Lørdagen var været litt bedre. Det ble ca. 50 fisk. Men mye smått! Bare rundt 10 fisk på rundt kiloen eller mer, forteller Sigve til Fiskeavisen når vi spør om hvor han befinner seg.

Urne hadde akkurat fått en flue av en kompis, ettersom han bare hadde fått en fisk. Kompisen mente å vite at flua var bra i områdene de nå fisket i. Og flua, som var en vaskebjørn variant, funket. Det tok bare noen få minutter før den første fisken bet på, og innenfor en kort tidsperiode bet det på hele fire fisker. Fangsten ble bare større og større. Først 200g. Så litt større. Så enda litt større. Også smalt det.

Her finner du en rekke guider innen sjøørretfiske

– Den tok ganske langt ute, så jeg skjønte ikke med en gang hvor stor den var. Først kom fisken mot meg. Når den var noen meter fra der jeg sto utvadet snudde den og raste utover ca. 30 meter. Da fikk jeg sett hvor stor den var! Ute på rundt 30 meter holdt jeg på med den litt frem og tilbake. Når den kom inn, og så meg var det ut igjen på rundt 30 meter. Dette skjedde 3 ganger før den tilslutt ga opp. Håven min var for liten… Som jeg er blitt ganske vandt med hvis man ser filmene fra Island

-Jeg har fortsatt ikke lært, og måtte strande denne fisken også!
Når jeg fikk tak i fisken så jeg at kroken var knekt i det jeg strandet den.. Så det var godt den ikke klarte å snu på det grunne vannet, for da hadde den nok forsvunnet. Litt bindetråd hadde neppe holdt den igjen.

Den ble selvfølgelig sluppet ut igjen etter et par kjappe bilder!

Du kan også følge Sigve på instagram @Sigveurne

Sigve Urne viser stolt frem sjøørreten på 77cm – Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Disse sakene ble mest lest i 2019 - Fiskeavisen.no 29. desember 2019 - 20:50

[…] Sjøørreten ble bare større og større, før dette beistet satt på! […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy