Hjem FiskeFluefiske Hagatjern 10.06.2017

Hagatjern 10.06.2017

Av Daniel

Så var det endelig tid til å prøve vulgatafisket i kosevannet til Pål. Det hadde allerede stått på i to uker, men jeg var bortreist forrige helg. En time senere enn planlagt skøyt jeg ut av parkeringshuset som en rakett og satte kursen mot Drammen og Konnerud. Da jeg kom fram sto Eirik og Jøje og rigga stenger. Jeg dro ut bellybåt og svømmeføtter og plugga inn den nye elektriske pumpa mi. Den fungerte utmerket.

Jeg har en Streamstix Stealth #4 9,6’ som jeg kjøpte av Eirik en gang for å bruke som nymfestang. Det ble aldri noe av. Derimot har den nå blitt bellyboatstangen min. Det er ikke noe ulempe med en litt lengre stang når man sitter så langt ned. Med en Guideline Experience line var det overraskende mange kast som ble bra.

Jøje mente det kunne være dumt med femivadere i bellybåt, noe jeg avfeide med at jeg sitter så høyt i denne. Når sant skal sies så har jeg kun prøvesittet i den en gang og aldri brukt den til fiske. Håven lå igjen hjemme, men som regjerende blankekonge regnet jeg ikke med at det kom til å bli noe problem. Det var flere utpå og i følge Pål hadde han og Thoralf dratt inn 30 ørreter på de timene før jeg kom. Og da jeg kom ga det seg med vaking. Typisk. Men det er bedre å komme for sent enn aldri. Jeg satt nå uti bellyen min og det spratt en og annen fisk. Jeg mistet to fisk på tilslaget, eller tok de ikke ordentlig? Som vanlig heller jeg mot det siste.

Eirik med fisk som vanlig

Så beit det på. En brunørret tok Vulgataen min kraftig i overflaten. Jeg fikk den inn uten håv, og uten håv, ingen vekt. Men den var omtrent 35 cm lang. En ordentlig fin fisk og dagen var som alltid etter en fisk reddet.

Det kjøres fisk

 

Hvem trenger vel håv?

Dagens fangst

 

Det ble helt stille og jeg bestemte meg for å dra hjem. Det viste seg at Jøje nok ikke hadde tatt helt feil med tanke på midjevadere i bellyen. Jeg tror ikke det hadde skvulpa oppi, men med jakke og genser hengende utenpå hadde det vel trukket til seg nok vann til å få det innerste vått og det hadde trukket nedover, så jeg var ganske våt i rumpa.


_-bård-_

Noen bilder av Eirik Nielsen

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy