Hjem Fiske Havabbor – et spennende høstfiske

Havabbor – et spennende høstfiske

Av Redaksjonen

Høsten er en fin tid for havabborfiske, Andreas Aanerud Johansen har lagt ned masse tid og energi i nettopp dette fisket. Noe som har resultert i noen flotte eksemplarer.

Andreas startet sesongen i august, og det ble stor fisk på første turen. En havabbor på 5,7 kilo og en lengde på 83 centimeter er morsomt å få på kroken.

Han har i løpet av høsten vært rundt på forskjellige steder og utforsket hvor man kan finne havabboren.

– Jeg ser etter steder som grunner, brakkvannspoller og der det er mye tang. Har faktisk fått fisk på hver av disse turene, forteller Andreas til Fiskeavisen.

På et av disse stedene valgte Andreas å teste litt spinnfiske.

– Etter noen timer med leting etter fisk, fikk jeg en abbor på rett over 3 kilo på en grunntopp. Det ble en herlig fight.

Under den påfølgende kaffepausen, så han i sidesynet noe som blinket i en steinkant.

– Jeg fikk umiddelbart flashback fra Venezuela, der jeg så en krabbespisende bonefish.

Bonefishen legger seg ned og “flasher” siden, når den spiser krabbe som ligger på bunnen. Havabboren gjør tydeligvis det samme.

Han får lagt et kast oppe på grunnen, 2 meter foran fisken. Han sveiver gummijerken i stor hastighet forbi fisken for å fange dens oppmerksomhet, og avslutter med to små “tvisj”.

Det fungerte godt. Abboren kom i stor fart etter, og inhalerte hele jiggen. Det var hele fire fisker som kom etter, og de var alle like store.

– Fisken dro rett over ett skjær, og dykket ned på andre siden. Jeg måtte kjøre båten på grunn for å unngå at linen ble kappet mot steinene. Fikk kontroll til slutt, og håvingen gikk greit, forteller Andreas.

Resultatet ble en fin havabbor, som var hele 5,3 kilo og 80 centimeter lang.

Ikke lenge etter var han på nytt ute etter abbor, også denne gangen med samme oppsett som tidligere med vektløse gummijigger. I tillegg ville han prøve en større glidebait.

Med glidebaiten fikk han lokket et skikkelig storfisk fra litt dypere vann. Nok en gang var fighten brutal, men heldigvis litt mer kontrollert med den relativt kraftige gjeddestanga. Resultatet ble en fisk på hele 5,9 kilo og 86 centimeter.

Her kan du følge Andreas på Instagram.

Havabbor er en fiskeart. Den er langstrakt fisk som minner litt om gjørs. Det er to korte ryggfinner; den fremre har 7–9 piggstråler og den bakre én piggstråle og 12–13 bløtstråler. Arten kan bli opptil 100 cm lang og 9 kg, men fisker lengre enn 60 cm er uvanlige. Wikipedia

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy