Hjem Nyheter Helstekt fjellørret i ovn med baconsurret asparges og hollandaisesaus

Helstekt fjellørret i ovn med baconsurret asparges og hollandaisesaus

Av Redaksjonen

Når man er så heldig -og få så stor og fin fjellørret, så det ikke er plass til den i stekepannen – da steker man den i ovn🐟

Oppskriften er levert av: Edels Mat & Vin

Fjellørret fisket i Storsjøen i Rendalen 🎣
Riktig nok, ikke av meg, men jeg var så heldig at det havnet noen i fryseren min.
*
Serveres rykende varm med kokte mandelpoteter, asparges og hollandaisesaus 🌿
Hvor mye du trenger kommer helt an på hvor mange middagene skal serveres til.

Du trenger:

Sånn gjør du:

  1. Bruker du frossen ørret bør den tines langsomt i kjøleskapet i ett døgn.
  2. Forvarm stekeovnen til 180ºC varmluft. Har du ikke varmluft funksjonen steker du fisken på 200ºC. Jeg bruker varmluft da jeg skal steke asparges i samme ovn de siste 15 minuttene av steketiden.
  3. Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern eventuelt rester av blodranden.
  4. Klipp bort finnene og tørk fisken godt utenpå og inni. Du kan også fjerne hodet og halen hvis du ønsker det, men jeg stekte den hel i dag. 
  5. Skrap bort skjellene med en kniv eller bruk en fiskeskrape.
  6. Pensle et ark tykk aluminiumsfolie med smør eller olje.
  7. Gni fiskene inn med salt og pepper både utvendig og i buken.
  8. Legg godt smør, dill og skiver av sitron inne i buken.
  9. Pakk fisken forsiktig inn, ikke pakk den altfor godt sammen, men folien skal være tett og legg den i en langpanne.
  10. Stekes i 40 minutter. 

Mandelpoteter – Skrell og kok mandelpoteter på denne måten her, da unngår du at de koker istykker.
Hollandaisesaus – Lag sausen rett før servering, oppskriften finner du her.
Baconsurret asparges

  1. Skyll aspargesene og knekk enden på dem. 
  2. Surr en skive bacon rundt to og to asparges.
  3. Legg aspargesen på en stekeplate med bakepapir og stek dem sammen med fisken de siste 15 minuttene

Du finner flere oppskrifter hos: Edels Mat & Vin

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_22]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy