Hjem Fiske Høring om endringer i fiskeregler for Tanavassdraget i 2023

Høring om endringer i fiskeregler for Tanavassdraget i 2023

Av Redaksjonen

Foto: Sturla Brørs/ Miljødirektoratet

Klima- og miljødepartementet sender på høring forslag til endringer i forskrift om fiske på Tanavassdragets grenseelvstrekning, forskrift om fiske i Tanavassdragets nedre norsk del og forskrift om fiske i norske sidevassdrag til Tanaelva, Anárjohka og Skiehččanjohka.

Finske og norske myndigheter foreslår å ikke åpne for laksefiske i Tanavassdraget i 2023. Bestandssituasjonen for laksebestandene i vassdraget har vært svært dårlig de siste årene, og det forventes ingen signifikant bedring for 2023.

Videre foreslås det å opprettholde fisket etter andre arter enn laks og sjørøye, både for fastboende og tilreisende fiskere. Det foreslås mindre utvidelser i fisketidene for dette fisket, og det foreslås mindre endringer i kravene til fiskeutstyr. I lys av det forventede innrykket av pukkellaks i 2023, foreslås det også å åpne for at Tanavassdragets fiskeforvaltning innenfor gitte rammer kan administrere målrettet uttak av pukkellaks over den planlagte sperra ved Seidaholmen.

Høringssvar sendes inn ved å bruke skjemaet for høringssvar nedenfor.

Ved tekniske problemer kan høringsinnspill, med referanse 23/818, sendes til postmottak@kld.dep.no.

Frist for å sende høringsinnspill er fredag 24. mars.

Liste over høringsinstanser følger vedlagt. Høringsinstansene bør vurdere om saken skal sendes til eventuelle underliggende etater eller tilsluttede virksomheter, eller samarbeidende organisasjoner. Alle som ønsker det kan uttale seg selv om de ikke er oppført på listen over høringsinstanser.

Høringsuttalelsene er offentlige etter offentleglova og vil bli publisert på regjeringen.no.

Du kan lese mer om høringen HER.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy