Hjem Nyheter Husk alltid flyteplagg- Det redder liv!

Husk alltid flyteplagg- Det redder liv!

Av Raphael Pedersen

Fremhevet bilde er bare et illustrasjonsbilde 

Under Kilstraumen Havfiskefestival, skjedde det som man aldri tenker skal skje under en fiskefestival. 

-Kilstraumen Havfiskefestival, Bergen Havfiskeforening. Søndag 1.oktober 2017

Båtfører og 4 deltagere måtte i sjøen etter at båten tok inn vann og sank under beina på dem. Heldigvis klarte båtfører å styre båten mot et skjær før den gikk til bunns. Svømmeturen ble derfor redusert til rundt 50 meter, men var tøff nok ifølge Espen Knarvik som var en av de fire deltagerne som fikk føle det kalde vannet. De ble deretter hentet av losfartøy brakt i land til en varm dusj og tørre klær. Heldigvis gikk det bra denne gangen, ingen personskader, kun mye tapt utstyr.

Som leder for forbundet er jeg i dag ekstremt takknemlig for at vi har innført påbud om å ha godkjent flytemiddel på kroppen til enhver tid om bord. For igjen å sitere Espen; det hele gikk j…. fort.

I kjølvannet av en slik hendelse er det viktig at vi går igjennom de rutiner vi har i dag vedrørende sikkerhet. Jeg har allerede vært i kontakt med neste NC og NM arrangør Botne HK/Lars Erik Berg. Styret skal ha møte i Holmestrand og sikkerhet vil stå på agenda. Det blir også tema på neste års ledersamling.

Bergen Havfiskeforening har etter min mening gjort det de kan gjøre så langt. Jeg er blitt forsikret av havfiskeforeningen om at de vil følge opp og ha kontakt med så vel båtfører som våre fire fiskevenner. Skriver Roar Sandvoll- Leder i Norges Havfiskeforbund på deres nettsider

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy