Hjem Fiske Hvitskate på nesten 11 kilo tatt utenfor Arendal

Hvitskate på nesten 11 kilo tatt utenfor Arendal

Av Martin Tilrem

Lettelsen var stor for Johan Svensson da den nesten 11-kilo tunge hvitskaten endelig lå ombord.

Johan Svensson undersøkte både sjøkart og bunnstruktur, informasjon han hadde om hvor det hadde blitt tatt hvitskate fra før, og hvordan det så ut i Arendal. Når han var ferdig var konklusjonen klar; at det måtte være mulig å få hvitskate utenfor Arendals vakre kystlinje.

Troa ble forsterket av forskningsrapporter fra trålfiske,

– Basert på forskningsrapporter fra trålfiske viser at det har blitt tatt hvitskate over nesten hele Skagerak, (og) at hvitskate ikke er uvanlig dersom man bare fisker på tilstrekkelig dybde og riktig bunnstruktur, forteller Svensson på svensk via melding til fiskeavisen.

Dette var grunnen til at de for første gang forsøkte seg på hvitskaten utenfor Arendal den 22. Mai i år. 10 nautiske mil utenfor kysten ankret de opp på 400 meters dybde, og selv om fisken var kroket feil ble det stor jubel da fisken som ble dratt opp fra dypet faktisk var en hvitskate.

Etter at forsøk nummer to feilet reiste Svensson tirsdag denne uken til en ny plass med stor tro. Likevel kan man tenkte seg til at han ikke trodde det skulle gå så bra som det faktisk gjorde.

– Denne gangen reiste vi 19 nautiske mil ut i Skagerak og helt ut til kanten av Norskerenna. Der går det fra 400 til 700 meter. Vi ankret opp på ca. 430 meter på et sted med hard bunn og bløt bunn side om side. Første ned-slipp med småsei som agn ende med dobbel brosme.

Men så ble det spennende. Det neste rykket kjentes bare tungt ut, det var ikke noe rykk. Og da gikk tankene til gutta ombord bare mot en ting.

– Da vi endelig så en hvit skapning komme opp gjennom vannet ble vi ganske nervøse. Det var riktig art, men spørsmålet var om den var feil-kroket i hodet. Heldigvis så vi tidlig at kroken satt på riktig plass og når fisken skled over kanten var lettelsen stor!

Foto: Privat

Hvitskaten ble målt til hele 122,5 cm, med en vingebredde på 79 cm. Vekten viste 10,89 kilo. De forteller også at fisken ble satt ut etter at bilde og mål var blir tatt.

Har du også en interessant fiskehistorie du vil dele? Send oss en mail eller melding på facebook. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy