Hjem Fiske Jakob (8) fikk breiflabb på 50kg

Jakob (8) fikk breiflabb på 50kg

Av Daniel

Jakob Emil Lid (8)  fra Vestnes var ute på guttetur med pappa Per- Arne Lid. Lite visste de om hva dagens fisketur skulle bringe.  Jakob skulle nemlig få en breiflabb som var større en ham selv.

Storfiskern Jakob har vært med på å få storfisk før. Moren hans Elin er fra Nord Norge og dit pleier han å reise hvert år. Nord Norge er kjent for stor fisk,  så Jakob er godt vandt til  stor fisk.

Foto: Privat

Breiflabben kan bli opptil 200 cm lang og veie mer enn 98 kg, men er normalt sett betydelig mindre. Hunnfisken blir mye større enn hannfisken (kjønnsdimorfisme). Verdensrekorden var på 99,4 kg, tatt på garn av Kåre Haugland og John Arne Mostraum på Hjelmås i Hordaland i februar 2010, frem til 7. januar 2012 da Frank-Rune Kopperud fikk en på 115 kg i garnet i Høylandssundet i Kvinnherad. Det er fanget flere eksemplarer på over 70 kg.
Kilde Wikipedia 

Foto: Privat

Breiflabben som veide hele 50kg ble tatt i hysegarn i Tomrefjord som ligger i Vestnes kommune. Heldigvis for Jakob, fikk han hjelp av farens sin slik at de fikk fisken ombord.

Mamma Elin Janet Lid forteller til Fiskeavisen at planen neste helg var å reise til badeland. Det kan de bare glemme nå, for Jakob har bestemt seg for at at nye garn skal settes. Oss i Fiskeavisen.no forstår ham godt og støtter valget hans!

Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Ny norgesrekord på stripet pelamide/bonito - Fiskeavisen.no 2. februar 2018 - 19:23

[…] Les også: JAKOB (8) FIKK BREIFLABB PÅ 50KG […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy